Kezdőlap Rendőrségi hírek BÁCS-KISKUN MEGYEI BALESETI ÖSSZESÍTŐ

BÁCS-KISKUN MEGYEI BALESETI ÖSSZESÍTŐ

Az elmúlt 24 óra közlekedési balesetei Bács-Kiskun megyében.

Megyénkben az elmúlt 24 órában egy súlyos sérüléssel járó és 18 anyagi kárral végződő közúti közlekedési baleset helyszínén intézkedtek a rendőrök. Ittas vezetés gyanúja miatt vér-vizelet mintavételre két esetben állítottak elő gépjárművezetőt.

Kiskunfélegyháza külterületén, az 5-ös számú főúton 2018. március 18-án 18 óra 20 perc körül egy 22 éves városföldi lakos közlekedett Opel Vectra típusú személygépjárművével. A jelenleg rendelkezésre álló adatok alapján a férfi az út 108.500 méterénél található körforgalomba nem az út vonalvezetésének megfelelően, hanem egyenesen hajtott be, majd letért a jobb oldali árokba, ahol többször megpördült. A jármű a megállást követően kigyulladt. Az autó vezetője súlyos sérülést szenvedett. A sofőrrel szemben felmerült az ittasság gyanúja, ezért a rendőrök vele szemben alkoholszondát alkalmaztak, amely pozitív értéket mutatott.

Az alkohol már kis mennyiségben is olyan élettani hatásokat vált ki, melyek nem teszik lehetővé a biztonságos járművezetést. A szeszesital fogyasztás hatására növekszik az észlelési idő, tompulnak a reflexek, lassabban mozognak a szemet mozgató izmok, s a mentalitásban is kedvezőtlen változások történnek.

Hazánkban zéró tolerancia van érvényben, mely a szeszesital fogyasztásának teljes tilalmát jelenti a gépi meghajtású jármű vezetője részére, a jármű vezetése előtt és alatt egyaránt. Soha ne üljön ittasan gépi meghajtású jármű volánja mögé, valamint olyan járműbe sem, melyet láthatóan ittas személy vezet! Ne engedje meg családtagjának, rokonának, barátjának, ismerősének sem, hogy ittas állapotban gépi meghajtású járművet vezessen!

Balesetmentes közlekedést kíván a Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság!