Kezdőlap Kecskemét Csigabiga Családi Bölcsőde – A gyermekek második otthona

Csigabiga Családi Bölcsőde – A gyermekek második otthona

A Csigabiga Családi Bölcsőde egy európai uniós pályázatnak köszönhetően 2015. februárjában családi napköziként kezdte meg tevékenységét, majd törvényi változások miatt szükségessé vált átalakulás miatt 2017. január 1-től családi bölcsődeként folytatta működését. Kecskeméten a Petőfivárosban, az iskola és óvoda közvetlen közelében található egy nyugodt, barátságos, családias környezetben. 

A családi bölcsőde alternatív lehetőséget kínál az újra munkába álló, munkát kereső vagy bármilyen továbbképzésen, oktatásban részt vevő szülők számára, akik az intézményes formától eltérően a biztonságot, szeretetet, egész napos törődést és a játékos, kiscsoportos foglalkozásokat előnyben részesítve egy vidám hangulatú, családias környezetben szeretnék elhelyezni gyermekeiket.

A Csigabiga Családi Bölcsődében a szakképzett kisgyermekgondozók a kis létszámnak köszönhetően nagyobb figyelemmel, sok szeretettel, kellő szakértelemmel biztosítják a kisgyermekek számára a koruknak és egyéni fejlettségi szintjüknek megfelelő nevelést és gondozást. A gyerekeknek igyekeznek játékos formában megtanítani a közösséghez való alkalmazkodást, a játékeszközök rendeltetésszerű használatát.

Mindennapjaik nagy részét az egyéni igények szerinti szabad játéktevékenység teszi ki, de emellett a gondozónők változatos, sokszínű feladatok kezdeményezésével – ragasztás, festés, torna, versek és dalok tanulása – próbálják a kicsik figyelmét folyamatosan fenntartani, az új megoldandó feladatokkal pedig a koncentrációs, valamint finommotorikus képességüket fejleszteni.

A Csigabiga Családi Bölcsőde 20 hetes kortól egészen az óvodai kötelezettség megkezdéséig fogadja a gyermekeket, A beszokatás többnyire zökkenőmentesebben zajlik, mint az állami intézményekben. Általában 1-2 hét elegendőnek bizonyul.

A Csigabiga Családi Bölcsődét a gyerekek minden hétköznap, de akár alkalomszerűen, heti 2-3 alkalommal is látogathatják. Félnapos és egész napos ellátásra van lehetőség. Napi 3-4-szeri étkezés biztosított a gyermekek számára. Az ételeket helyben készítik el, figyelembe véve a korosztálynak megfelelő étkezési követelményeket és előírásokat, valamint az egyéni étkezési szokásokat. Ételallergiás gyermekek étkeztetése is megoldható.

Időjárástól függően igyekeznek a lehető legtöbb időt a szabadban, a friss levegőn eltölteni. A homokozó, a sok zöld felület és a hatalmas tér, valamint a rendelkezésre álló számos játékeszköz biztosítják a kisgyerekek számára a felhőtlen, vidám játékot az udvaron is. A csendes, nyugodt környezetben biztonságos körülmények között ismerkedhetnek meg a növényekkel és a körülöttünk élő apró állatokkal.

 

További információ az alábbi elérhetőségek valamelyikén kapható:

Vinczéné Borsos Katalin

Csigabiga Családi Bölcsőde

Kecskemét, Alkony utca 60/A

06 30 339 4541

06 76 953 856