Kezdőlap Kecskemét Hírös Szabadegyetemi előadássorozatok a Városházán

Hírös Szabadegyetemi előadássorozatok a Városházán

Kecskemét Megyei Jogú Város támogatásával a Neumann János Egyetem egy ingyenes előadássorozatot hirdetett meg, amelyről Szemereyné Pataki Klaudia polgármester és Dr. Fülöp Tamás, a pedagógus kar dékánja számolt be a mai napon megtartott sajtótájékoztató keretében.

Az előadássorozatot azért hozták létre, hogy az 50 feletti korosztály nagyobb figyelmet kapjon, statisztikák szerint Kecskemét lakosságának 36%-át kiteszik, ami 2030-ra 50%-os is lehet. A szervezők célja a szabadidő hasznos eltöltése, a generációk közti együttműködés, illetve a tisztelet interaktívabbá tétele, valamint az egyetem sokszínűségének bemutatása és a tudományos ismeretterjesztés.

A szabadegyetem programja keretében minden alkalommal más-más előadást hallgathatnak meg az érdeklődők. Dr. Fülöp Tamás, a Neumann János Egyetem pedagógus kar dékánja elmondta, hogy az első előadás március 20-án kerül megrendezésre, amelynek témája a családtörténeti kutatások. Elmondása szerint az Amerikai Egyesült Államok legnagyobb családfája több mint 500 évre nyúlik vissza, amelyről bővebben az előadása során mesél majd.

A többi előadás egyik fő témája a digitális világ biztonsága, amelyből megtudhatjuk, hogy hogyan védhetjük meg magunkat, valamint gyermekeinket az internet veszélyeitől, ezek mellett hallhatunk a mindennapi pénzügyekről, a környezetvédelemről, közbiztonságról, valamint a város fejlődéséről is, amelyet Szemereyné Pataki Klaudia polgármesterasszony mutat be a hallgatóknak.

Az első félév előadásai a Városháza dísztermében kerülnek megrendezésre, továbbá a rendszeres résztvevők szorgalmuk jeléül oklevelet kapnak a félév végén.