Kezdőlap Gasztro Homoktövis- és fürjtojás különlegességek Börönténé Molnár Melindánál

Homoktövis- és fürjtojás különlegességek Börönténé Molnár Melindánál

Börönténé Molnár Melinda 2001 óta termel a kéthektáros katonatelepi ültetvényükön meggyet, valamint homoktövist, amelyet sűrítmény, szárítmány, illetve különböző ivólevek formájában dolgoz fel. Bár a meggy és a homoktövis termelése a két fő tevékenysége, de emellett fürjtenyésztéssel és fürjtojástermeléssel is foglalkozik.

Az elkészült termékek egyáltalán nem tartalmaznak semmilyen adalékanyagot, hiszen a tartósítás hőkezeléses eljárással történik. A homoktövis bogyók fagyasztás után kerülnek feldolgozásra, amelynek folyamata elsőként az, hogy a lé, a héj- és a magőrlemény egy gyümölcscentrifuga segítségével különválasztásra kerülnek. A feldolgozási folyamatnak köszönhetően a visszamaradt léből készül a mézes, natúr vagy nyers koncentrátum, a magőrlemény pedig szárítás után őrölve kerül a tasakokba.

A fürjtojás is rendkívül sok jótékony hatással rendelkezik, pozitív roboráló élettani hatását leginkább nyersen fejti ki, hatszor több ásványi anyag és vitamintartalma van, mint a tyúktojásnak. Sok féle fürjtojás kúra létezik, amelyeknek lényege, hogy reggel, éhgyomorra – a könnyebb felszívódás érdekében – négy-öt tojást nyersen kell elfogyasztani. Természetesen főtt állapotban is sokféleképpen elkészítve is lehet fogyasztani, az egyik különlegesség a füstölt tojás olajban, amelyet Börönténé Molnár Melindánál is megtalálhatnak a vásárlók.

Fontos, hogy óvjuk az egészségünket és fordítsunk több figyelmet a betegségek megelőzésére.

Börönténé Molnár Melinda, őstermelő termékeit a kecskeméti piacon találhatják meg.