Kezdőlap Események A Kecskeméti Szent László Lions Club aktivitása

A Kecskeméti Szent László Lions Club aktivitása

Klubunk a Kecskeméti Szent László Lions Club jóvoltából 1 újabb japáncseresznye fával bővült a II. Rákóczi Ferenc nevét viselő iskola előtti Aamori park. őexc. Sato Kuni asszony, Japán magyarországi nagykövete is megtisztelte eseményünket. A nagykövet asszonyt az iskola növendékei, kis műsorral köszöntötték (karének és mazsorettek), majd Király József klubtársunk ismertette nagykövet asszonnyal a park rövid történetét. őexc. Sato Kuni nagykövet asszony rövid köszönő beszédét követően a fát klubunk senior tagjai és fiataljaink a Leok közösen ültették el.

Előzmények. A park megálmodására még 2012 áprilisában került sor, alkalmat adva arra, hogy részvétünket és egyben partnerségünket is kifejezzük az 1 évvel azelőtt történt japán földrengés és cunami áldozatai és hozzátartozói számára. A Sakura ünnep idején a japán nép iránti tisztelete jeléül klubunk 35 cseresznyefát ültetett a II. Rákóczi Ferenc Általános Iskola elé akkor. A programot a Kecskemét-Aomori Baráti Kör is támogatta. A cseresznyefa-ültetésen őexcellenciája Ito Tetsuo, Japán akkori magyarországi nagykövete is részt vett.

Kecskemét közgyűlése klubunk kezdeményezésére 2015 novemberében döntött arról, hogy a II. Rákóczi Ferenc Általános Iskola előtti park, 1994 óta partnervárosunk, Aomori nevét viselje. Így 2016 tavaszán egy kis ünnepség keretében őexc. Kosuge Junichi nagykövet úr és Szemereyné Pataki Klaudia polgármester asszony a japán testvérváros: Aomori nevére keresztelte a gondozott parkot, majd elültettek egy újabb japán cseresznyefát.

2017 áprilisában újabb 13 fával bővítette klubunk a parkot egy a Városi Támogatási Programon elnyert pályázatunknak köszönhetően. őexc.Kosuge Junichi úr Japán magyarországi nagykövete is megtisztelte eseményünket.

Ma a park már több, mint 50 fával büszkélkedhet. Reméljük, hogy az így elültetett fák virágszirmai sok kecskemétinek hoznak majd szerencsét és boldogságot!