Kezdőlap Események Az elmúlt évek eredményeiről és a tervezett fejlesztésekről esett szó a Városházán

Az elmúlt évek eredményeiről és a tervezett fejlesztésekről esett szó a Városházán

 

A hagyományosan a közgyűlést követően esedékes sajtóreggeli alkalmával Szemereyné Pataki Klaudia a kecskeméti sajtó munkatársainak számolt be a legfontosabb döntésekről, illetve összegezte az önkormányzat eddigi legjelentősebb eredményeit, valamint személyes tapasztalatait is megosztotta a jelenlévőkkel a tavalyi év gazdálkodásával kapcsolatosan.

A beszélgetés során a polgármester megállapította, hogy a tavalyi évben befolyt adóbevételek mutatnak, amely leginkább a gazdasági folyamatokban résztvevők által bonyolított kifizetéseknek köszönhető, annak ellenére, hogy Kecskeméten a lakosságot nem terheli kommunális vagy vagyonadó, így ez igen komoly eredménynek tekinthető.

A gépjárműadó államilag visszaszolgáltatott 40%-a az útjavításokba került befektetésbe, amely csaknem 3 millió forintos összeget jelent, így a városi úthálózat folyamatosan közlekedhetőbb lesz.  Az újításokkal először a forgalmasabb utcákra fektetik a nagyobb hangsúlyt, hiszen ott érdemes elkezdeni a munkálatokat, ahol a legtöbbet használják az utakat.

A polgármester nemrégiben Neumann János Egyetemhez is kilátogatott, hogy szemrevételezze hogyan haladnak az építési munkával. A kampusz fejlesztése által immáron városunk még több fiatalnak biztosíthatja a továbbtanulási lehetőséget, emelve ezzel a Hírös Város oktatási fellendülésének folyamatát. Nem utolsó sorban az épület befogadóképességéből adódóan otthont adhat nagyobb konferenciáknak, báloknak is.

A Mercedes-gyár több száz ingázó dolgozójának jó hír, hogy megkezdődött a munkásszállók kialakítása is Homokbányán, a volt laktanya területén, amely a 2019-ben beinduló újabb gyár miatt Kecskemétre bejáróknak is megoldást jelenthet.