Kezdőlap Rendőrségi hírek BÁCS-KISKUN MEGYEI ÖSSZESÍTŐ

BÁCS-KISKUN MEGYEI ÖSSZESÍTŐ

Az elmúlt 24 óra közlekedési eseményei Bács-Kiskun megyében.

A Bajai Rendőrkapitányság 2018. április 20-án 19 óra 6 perckor szabálysértési őrizetbe vett egy 41 éves férfit, aki úgy vezette segédmotorkerékpárját, hogy őt a bíróság a járművezetéstől eltiltotta.

Megyénkben az elmúlt 24 órában három könnyű sérüléssel járó és 15 anyagi kárral végződő közúti közlekedési baleset helyszínén intézkedtek a rendőrök. Ittas vezetés gyanúja miatt vér- és vizeletvételre egy esetben állítottak elő gépjárművezetőt.

Jánoshalma belterületén közlekedett egy 41 éves férfi 2018. április 20-án 7 órakor egy Volkswagen Passat típusú személygépjárművel. Az Eötvös utca és a Kálvária utca kereszteződésében nem vette figyelembe a részére kihelyezett „Elsőbbségadás kötelező!” közúti jelzőtáblát, és nem biztosított elsőbbséget a védett úton haladó 43 éves kerékpáros nőnek, ezért összeütköztek. Az elsődleges orvosi vélemény alapján az asszony könnyű sérülést szenvedett.

A kerékpárosok – a gyalogosok mellett – a közúti közlekedés legvédtelenebb és legsérülékenyebb résztvevői. Balesetük során gyakorlatilag kivétel nélkül személyi sérülés következik be, és csak annak súlyossága a kérdés. Ez a különös sérülékenység indokolja, hogy kiemelten odafigyeljenek rájuk. A jó idő beköszöntével a kétkerekűvel közlekedők száma is nagy mértékben növekszik az utakon, ami fokozott odafigyelést követel a járművezetőktől. Ennek megfelelően vezessenek körültekintőbben, óvatosabban és lassabban.