Kezdőlap Rendőrségi hírek BÁCS-KISKUN MEGYEI BALESETI ÖSSZESÍTŐ

BÁCS-KISKUN MEGYEI BALESETI ÖSSZESÍTŐ

Az elmúlt 24 órában halálos baleset is történt Bács-Kiskun megyében, Lakitelek határában.

Megyénk közútjain az elmúlt 24 órában egy halálos kimenetelű, egy súlyos és egy könnyű sérüléssel járó, valamint 16 anyagi kárral végződő közúti közlekedési baleset helyszínén intézkedtek a rendőrök. Ittas vezetés gyanúja miatt három esetben állítottak elő gépjárművezetőt vér-vizelet mintavételre a járőrök.

Lakitelek külterületén, a 4625-ös számú úton közlekedett 2018. május 3-án 17 óra 30 perckor egy 70 éves férfi Mercedes Vito típusú tehergépjárművel. A jelenleg rendelkezésre álló adatok alapján a 44-es főút kereszteződéséhez érve figyelmen kívül hagyta a részére kihelyezett „Állj! Elsőbbségadás kötelező!” közúti jelzőtáblát, és úgy hajtott be a kereszteződésbe, hogy nem adott elsőbbséget a védett úton balról érkező, tehergépkocsiból és pótkocsiból áll járműszerelvénynek, így összeütköztek. A Mercedes sofőrje a baleset során olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy a helyszínen életét vesztette. Utasa, egy 42 éves férfi könnyebben sérült.

Vezessenek óvatosan és körültekintően! Kérjük a közlekedésben résztvevő járművek vezetőit, hogy a KRESZ szabályait betartva, elsőbbségadási kötelezettségeiknek eleget téve közlekedjenek! Balesetmentes közlekedést kíván a Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság!