Kezdőlap Események Közkívántra! Újra kézműves sörfesztivál

Közkívántra! Újra kézműves sörfesztivál

2018. június 8-10. között a Hírös Város Turisztikai Központ szervezésében immár második alkalommal kerül megrendezésre a tavalyi évben nagy sikerrel debütált Kecskeméti Kézműves Sörfesztivál. Az intézmény előtti parkolót és a Rákóczi út egy részét három napig a kézműves sörfőzdék, sörkorcsolyák, koktélok és hagyományőrző kézműves termékek árusítóhelyei foglalják el. A legkisebbeket pedig óriáskerék, kisvasút és játszósarok várja a sétányon külön erre kialakított területen.
A rendezvényt felkeresők több mint 50 féle, minőségi alapanyagból készített sörkülönlegességet kóstolhatnak meg, az ország egész területéről számos újdonsággal, a fesztiválra érkező kisüzemi kézműves sörfőzdék kínálatából. A sörfőzés hagyományai és technológiája iránt érdeklődők a Kecskeméti Sörmanufaktúra sörmesterének izgalmas, humorral átszőtt sörtörténeti előadásainak keretén belül ismerkedhetnek meg a sörgyártás folyamatával, alapanyagival, valamint a kézműves sörök egészségre gyakorolt pozitív élettani hatásaival. A bemutató résztvevőinek pedig egy pohár sörkóstolóval kedveskednek a szervezők.
A fesztivál programja szinte minden könnyedebb zenei műfajt felölel. A fellépők között megtalálható az országosan elismert zenész, Csík János és a Mezzo zenekar, a város népszerű DJ-je, a Mjuzik Funky Party, a latinos hangulatot biztosító Milagro Santana Tribute Band, a party slágereket játszó Cascade Music Jam és a Veracruz zenekarok, a blues zenét játszó The Healer és a Blues Donkeys zenekar és a rockzenét játszó Sex int the black hole és Sunset Symphony együttesek. A tavalyi évhez hasonlóan a fesztivál keretein belül kerül megrendezésre a Kecskeméti Zenészegylet XVIII. Tehetségkutató és Tehetséggondozó fesztiváljának gálaműsora is. A szervezők nyereményjátékkal is készülnek, mely során a játékban résztvevők értékes sörcsomaggal lehetnek gazdagabbak és a résztvevők által kiválasztásra kerül a fesztivál legnépszerűbb sörfajtája is.
A jókedv tehát garantált! Változatos zenei műsorokból és a kézműves sörfőzdék széles kínálatából és minőségi gasztronómiai élményekből biztosan nem lesz hiány! A szervezők szeretettel várnak minden, a kulturált sörfogyasztás iránt érdeklődő vendéget a 2. Kecskeméti Kézműves Sörfesztiválra!
További részletek az esemény Facebook oldalán:
https://www.facebook.com/events/142596919749484/
és a Hírös Város Turisztikai Központ weboldalán: www.hiroskozpont.hu