Kezdőlap Országi események Új vérnyomásmérő monitor segíti a vizsgálatokat a bajai kórház gyermekosztályán

Új vérnyomásmérő monitor segíti a vizsgálatokat a bajai kórház gyermekosztályán

Baja, 2018. május 3.  – Míg 20 évvel ezelőtt a gyermekek csupán 1 százalékánál diagnosztizáltak magas vérnyomást, a szakorvosok szerint ez ma már minden 10. kicsit érintheti. Mivel az időben fel nem ismert betegség súlyos szövődményeket okozhat, a gyermekosztályokon professzionális eszközökre van szükség. A K&H gyógyvarázs területi pályázatnak köszönhetően a Bajai Szent Rókus Kórház Csecsemő- és Gyermekosztálya új vérnyomásmérő monitorral gazdagodik, amellyel gyorsabbá és pontosabbá válik a diagnosztika, és így mihamarabb megkezdődhet a gyermekek ellátása is.

 

A K&H gyógyvarázs területi pályázatnak köszönhetően országszerte 23 gyermekegészségügyi intézmény kap a gyermekek vizsgálatát és gyógyulását segítő műszereket vagy kellemesebb működési környezetet, több mint 8 millió forint értékben. Köztük új vérnyomásmérő monitorral gazdagodik a Bajai Szent Rókus Kórház Csecsemő- és Gyermekosztálya.

 

„A 15 éve működő K&H gyógyvarázs program a magyar egészségügy igényeire reagál, megmutatva helyi jelenlétünket és hosszú távú elkötelezettségünket. A K&H gyógyvarázs területi pályázattal célunk, hogy azok a gyermekegészségügyi intézmények kaphassanak támogatást az ország teljes területén, amelyek a helyi közösségek szívéhez a legközelebb állnak. A végső nyertesek kiválasztását ezért rájuk bíztuk, hiszen ők ismerik leginkább az intézményeket, hozzájuk fordulnak, ha gyermekük megbetegszik. A szavazás sokakat megmozgatott, országosan összesen 220 ezer voksot adtak le a helyi közösségek, melyből több mint 60 ezer szavazat a dél-magyarországi régióból érkezett” – mondta Ábrahám András, a K&H Csoport dél-magyarországi lakossági régiójának vezetője.

 

„A magas vérnyomás ma már népbetegségnek mondható, ami a gyermekeket is egyre inkább érinti: míg 20 évvel ezelőtt  1 százalék körüli gyakoriságot tapasztaltunk, mára ez 10 százaléknak felel meg, ezért a gyermekosztályokon professzionális vérnyomásmérőkre van szükség. Ha ugyanis nem áll rendelkezésre megfelelő színvonalú és mennyiségű eszköz, az az orvosok, ápolók mindennapjait és a kis betegek vizsgálatait is megnehezíti. A K&H gyógyvarázs területi pályázaton elnyert új vérnyomásmérő monitorral csökkenteni tudjuk a várakozási időt, és mihamarabb felállíthatjuk a diagnózist, így elkerülve a szövődmények kialakulását” – emelte ki Dr. Károly Éva, a Bajai Szent Rókus Kórház Gyermekosztályának osztályvezető főorvosa.

 

Az összesen több mint 8 millió  forint értékű támogatás a K&H ügyfeleinek és partnereinek is köszönhető. Ez a jelentős összeg ugyanis a Mastercard kártyával történő 3000 forint feletti vásárlás után a pénzintézet bevételeiből elkülönített 1 forintokból, valamint a partnerek karácsonyi ajándékozásra szánt összegéből gyűlt össze.

A K&H gyógyvarázs területi pályázat dél-magyarországi nyertesei:

Baja Bajai Szent Rókus Kórház, Csecsemő- és Gyermekosztály
Kecskemét Bács-Kiskun Megyei Oktatókórház, Csecsemő- és Gyermekgyógyászati Osztály
Szentlőrinc Szentlőrinc Mentőállomás
Gyula Gyula Mentőállomás
Makó Makó Mentőállomás
Lengyeltóti Lengyeltóti Mentőállomás

A K&H gyógyvarázs területi pályázat további nyerteseiről itt tájékozódhat: https://www.kh.hu/csoport/egeszseg

 

a K&H gyógyvarázs programról
A K&H Csoport a gyermekegészségügy elkötelezett támogatója, évről évre tudatosan törekszik arra, hogy a terület változó igényeinek megfelelő lehetőségeket kínáljon fel az egyes intézetek és szakembereik számára. A K&H gyógyvarázs program keretében 2004 óta több mint 626 millió forint értékben, összesen 416 alkalommal kaptak műszereket a kórházak, mentőállomások és háziorvosi rendelők annak érdekében, hogy a gyerekek minél hatékonyabban gyógyulhassanak, és újra egészséges, teljes életet élhessenek.

A K&H Csoport a gyermekek testi gyógyulása mellett lelki egészségükhöz is hozzájárul. A 2013 óta működő K&H gyógyvarázs mesedoktorok program mára az ország egyik legnagyobb önkéntes kezdeményezésévé vált, melynek keretében bárki segítheti a kórházban fekvő gyerekek gyógyulását. Az ország 46 kórházában várják személyesen az önkéntes meseolvasókat, de a K&H gyógyvarázs Youtube csatornáján keresztül videón is.

 

 A K&H Csoport
Az ország egyik vezető és országosan több mint 4000 munkatársat foglalkoztató pénzintézeteként a K&H célja, hogy ügyfelei igényeit minden időben magas szinten elégítse ki, és a lehető legteljesebb termékpalettát nyújtsa számukra. A K&H országszerte 206 lakossági fiókot működtet, és mintegy 1 millió lakossági, kkv és vállalati ügyfelének kínál pénzügyi szolgáltatásokat. A magyar gazdaság működését több mint 2 billió forintnyi kihelyezett hitel- és hiteljellegű állománnyal segíti háztartások, kisvállalkozások, vállalatok és önkormányzatok finanszírozásán keresztül. A cégcsoport teljes tevékenysége hozzávetőlegesen 4000 magyar beszállítónak és mintegy 700 banki és biztosítási ügynöknek biztosít rendszeres megrendeléseket és tevékenységet.

 

Főbb adataink:

K&H Bank
2017. IV. negyedévének végén:
saját tőke (IFRS konszolidált, nem auditált): 268 milliárd forint
mérlegfőösszeg (IFRS konszolidált, nem auditált): 3015 milliárd forint
adózás utáni eredmény (IFRS konszolidált, nem auditált): 41,8 milliárd forint

K&H Biztosító
2017. IV. negyedévének végén:
saját tőke (IFRS, nem auditált): 14,4 milliárd forint
mérlegfőösszeg (IFRS, nem auditált): 167,5 milliárd forint
biztosítástechnikai eredmény (IFRS t, nem auditált): 4,3 milliárd forint
adózás utáni eredmény (IFRS, nem auditált): 2,87 milliárd forint

további információk:
Józsa Renáta
Well PR Ügynökség
Tel: 06 (1) 350 7390/116
e-mail: r.jozsa@well.hu