Kezdőlap Események A legjobbak legjobbjai

A legjobbak legjobbjai

A III. Kecskeméti Barackpálinka és Borfesztivál megnyitóján a kecskeméti
kiválóságok mellett, Rideg László a Bács-Kiskun Megyei Közgyűlés elnöke átadta
megyénk legjobbjainak az elismeréseket. Bács-Kiskun megye fehérbora idén a
Szentpéteri Pincészet – 2017-es Olaszrizlingje, a rozé kategóriában a Koch
Borászat – 2017-es Cabernet Sauvignon Roséja szerepelt legkiválóbban, míg a
vörösbor kategóriában az Antal Pincészet 2015-ös Merlot-ja vitte el a pálmát. Az
idei évtől új címmel ismeri el a megyei önkormányzat a borászok munkáját. A Bács-Kiskun Megye Feltörekvő Borásza címet elsőként ifjabb Szentpéteri Attila
kiskőrösi borász vehette át a főtéri rendezvényen.

A Bács-Kiskun Megyei Önkormányzat több mint tíz éve kiemelt figyelemmel kíséri a
megye borászatainak fejlődését és ismeri el munkájukat. 2003. óta ez a figyelem és
elismerés konkrét együttműködések formájában öltött testet a megyei szőlész-borász
szakmai és civil szervezetei között. A megyei önkormányzat céljai között szerepel,
hogy a kitüntető címekkel is hozzájáruljon az alföldi bor megismeréséhez, megyénk
értékeinek feltárásához, megyénkben élők identitásának elmélyítéséhez. Az
elkövetkezendő hetektől fogva a Bortársaság közreműködésével, számos kiváló
étteremben is megkóstolhatóak lesznek a „legjobbak legjobbjai”, a megyei borok
színe-java.

Keressék és ismerjék meg Önök is Bács-Kiskun megye, szülőföldünk, közösségünk
értékeit és legyenek büszkék borászaink munkájára! Talán Hamvas Béla sorai
fejezik ki legjobban a bor társadalmi jelentőségét: „Minden bor (…) társas, és igazi
lényét akkor tárja fel, ha közösségben isszák.”