Kezdőlap Gazdaság Legördültek az első cserepek a Terrán legújabb, romániai gyártósoráról

Legördültek az első cserepek a Terrán legújabb, romániai gyártósoráról

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Ma ünnepélyesen is átadták a Terrán Cégcsoport legújabb, Aranyosgyéresen épült modern betoncserép gyárát. Ezzel a magyar cégcsoportnak a két hazai és a szlovákiain kívül már Romániában is működik gyártóüzeme. A nagyvállalat az évről évre növekvő vásárlói kereslet miatt döntött az újabb gyárnyitás mellett, az erdélyi üzem földrajzi elhelyezkedésének köszönhetően mostantól a helyi piac igényeinek kiszolgálása rugalmasabbá, gyorsabbá válik. A tervek szerint évente akár 10 millió darab tetőcserepet tudnak előállítani, amivel hosszabb távon is képesek lesznek a növekvő vásárlói igények kiszolgálására. A beruházás közel 5 millió euróból valósult meg.

A gyártás-technológiában piacvezető Terrán magasan képzett szakemberei és mérnökei több évtizedes gyártási tapasztalatával fejlesztette az új gyárát. Ezzel a beruházással Romániában is olyan minőségi termékeket tud előállítani, amelyekkel a tetők hosszú távra, akár egy életre szólóan tervezhetők. A vállalat megbízhatóságát fémjelzi, hogy a romániai tetőcserépgyártók közül elsőként emelték betoncserép termékeik garanciális idejét 50 évre.

„A most befejezett beruházással a Terrán megalapozta a hosszútávú, stabil piaci jelenlétét Romániában. Természetesen továbbra is számítunk a helyi partnerek bizalmára, illetve együttműködésére, hiszen a Terrán Cégcsoport az elmúlt évtizedek sikereit megbízhatóságának és minőségi termékeinek köszönheti” – mondta Gódi Attila ügyvezető igazgató a kiváló logisztikai adottságokkal rendelkező aranyosgyéresi üzem megnyitóján.

A cégcsoport a nemzetközi nagyvállalatokkal is felveszi a versenyt az innovatív szemléletben, Magyarországon elsők között alkalmazott robottechnológiát a betoncserép készítésben. A termékfejlesztésben is több alkalommal újító szerepet töltenek be: a tetőcserépbe integrált napelem fejlesztését 2017 óta a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetemmel közösen végzik, a tervek szerint a termék ősztől már előrendelhető. A vállalat 2014-es megjelenésű, csökkentett súlyú Synus cserepei Magyarországon és külföldön is rövid idő alatt népszerűek lettek, a mai napig az egyik legkedveltebb betoncserépnek számítanak. A Synus cserepekkel a romániai piacon is hasonló sikereket értek el, a termékhez kapcsolt integrált kommunikáció pedig nagyban hozzájárult a Terrán ismertségének növeléséhez is.

A cégcsoport az elmúlt évekhez hasonlóan a 2017-es évet is eredményesen zárta, konszolidált árbevétele 11,7 milliárd forint, ez 18 százalékos növekedés 2016-hoz képest. Tavaly a négy üzemben közel 53 millió cserép gördült le a gyártósorokról, ez 6 millióval több, mint az azt megelőző évben volt.