Kezdőlap Hírek LEZÁRT AKTA: 12 ÓRÁN BELÜL

LEZÁRT AKTA: 12 ÓRÁN BELÜL

A kiskőrösi rendőrök rablás és testi sértés miatt javasolnak vádemelést a román gyanúsított ellen.

Mint arról korábban beszámoltunk, a Kiskőrösi Rendőr kapitányságra 2018. március 13-án 23 óra 12 perckor bejelentés érkezett, mely szerint egy helyi férfit kiraboltak. A sértett a nyomozóknak elmondta, hogy egy általa csak látásból ismert román férfival italozott egy helyi kocsmában az este folyamán, majd hazaindult. A 18 éves román gyanúsított utánament, a kocsmától távolabb a háta mögé lopózott, és leütötte. A 65 éves sértett a földre került, ekkor az elkövető bántalmazni kezdte, rugdosta, végül elvette a pénzét és mobiltelefonját. Az ügyben kirendelt igazságügyi orvosszakértő véleménye alapján az idős férfinek több bordája és az orra eltört, valamint zúzódásai keletkeztek.

A kiskőrösi rendőrök fél napon belül beazonosították és elfogták a bűncselekmény elkövetésével megalapozottan gyanúsítható román állampolgárt. Őt rablás bűntett és súlyos testi sértés bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt kihallgatták és őrizetbe vették.

A nyomozók az ügyet a napokban lezárták, és a jelenleg is előzetes letartóztatásban lévő gyanúsítottal szemben az iratokat vádemelési javaslattal küldték meg a helyi ügyészségre.