Kezdőlap Események Növekedésben – Új építőanyag-áruház nyílt Kecskeméten a Hufbau-Akker jóvoltából

Növekedésben – Új építőanyag-áruház nyílt Kecskeméten a Hufbau-Akker jóvoltából

 

2018 első negyedévének minden hónapjában meghaladta az építőipari termelés volumene az előző évit. Az építőipar ezirányú fellendülését a HUFBAU csoporthoz tartozó, egykori alapítótag Akker-Plus Kft. is kihasználja: két áruházat nyit a lánc a bács-kiskuni régióban.

A HUFBAU csoport Magyarország meghatározó, legnagyobb múltra visszatekintő építőanyag-kereskedelmi hálózata, amely nagy beszállítói hátterének köszönhetően egyedülállóan széles termékszortimenttel és a hozzájuk kapcsolódó, átfogó szolgáltatási körrel várja ügyfeleit, immáron 28. éve. Az országos hálózat közvetlen kereskedelmi forgalma az elmúlt évben, a tervezett 1 milliárd forint helyett 2,6 milliárd forinttal nőtt – ez is mutatja meghatározó helyzetét.

Az egykori alapító tagok között volt az Akker-Plus Kft., amelyben 1990-ben Akasztón, családi vállalkozásként kezdődött az építőanyag-kereskedelem. A vállalkozás, már az alapítástól kezdődően, 100%-ban magyar tulajdonú.

A HUFBAU cég tevékenysége közel három évtizede alatt, a dél-alföldi régió legnagyobb építőanyag-kereskedelmi vállalkozásává fejlődött, amely a lakossági igények mellett a környező beruházásokat is kiszolgálja. A fő tevékenységi körei közé tartozik az építőanyag kis- és nagykereskedelem, az üzemanyag-kereskedelem, a kivitelezői tevékenység, valamint egyéb, barkácsáruházi termékek kereskedelme is.

A hálózat egyik legfőbb tagja, az Akker-Plus Kft. tevékenysége során a forgalmazott termékek és a kapcsolódó szolgáltatások köre évreől-évre bővül, a lakossági igények minél teljesebb körű kielégítése pedig lehetővé tette a dinamikus fejlődést, amely üzletnyitásokban is megnyilvánult.

Az 1990-es akasztói alapító építőpontot újabbak követték: 1993-ban Soltvadkerten, 1995-ben Kiskőrösön, majd 1999-ben Kecskeméten. A lakossági igények kielégítése az áruháznyitásokkal, így a 2011-es kiskőrösi, a 2015-ös kalocsai és most a 2018-as kecskeméti és soltvadkerti áruházak átadásával vált teljessé.

Az Akker-Plus Kft. az elmúlt 10 évben irigylésre méltó eredményeket tud felmutatni: 2008 óta éve árbevételük mintegy 170%-al nőtt, dolgozói létszámuk jelenleg a 2010-es adat 150%-a. A létszámnövekedést részben az építőipar megnövekedett kihívásai, részben a folyamatos terjeszkedés és cégnövekedés indokolja – immáron 150 fős csapat áll a vevők rendelkezésére. A folyamatos, stabil növekedés tehát egyszerre új munkahelyeket teremt a térségben, növeli a HUFBAU-Akker áruházak és építőpontok lefedettségét Bács-Kiskun megyében, és szélesíti a termékkínálatot.

A kecskeméti és soltvadkerti barkácsáruházban az eddig megszokott szakértelem és vásárlóközpontú kiszolgálás mellett, a korábbinál szélesebb körű termékkínálat várja a felújítani és építkezni vágyókat.