Kezdőlap Kultúra Rejtő: A szőke ciklon – Kern András előadásában

Rejtő: A szőke ciklon – Kern András előadásában

Tovább folytatódik a Hungaroton népszerű Hangoskönyvek sorozata, még pedig egy sokak
számára biztosan kedves felvonással! A napokban megjelent a Rejtő–sorozat következő része: itt A szőke ciklon Kern András előadásában!

„Ilyenek a nők. Tizenötször eldobnak valamit, amiről azután, ha végképp elhagyták, rájönnek, hogy a legdrágább kincsük volt.” – Így hangzik a Rejtő-féle igazi életbölcsesség az 1939-ben íródott – A szőke ciklon című regényben, melyet a Hungaroton Hangoskönyvek Rejtő-sorozatában most Kern András utánozhatatlan, szórakoztató előadásában hallgathat meg.

Kern az egész könyvet – mind a tíz fejezetet rögzítette az MP3 formátumban megjelenő új CD-n: összesen 387 percben! Kivételes vállalkozás végreményét vehetjük tehát a kezünkbe, mert ha van valaki, aki igazán autentikusan képes visszaadni Rejtő Jenő fanyar humorát – az Kern András. Hangszíne, egyedi humora, rezignáltsága mind erre predesztinálja. Leülhetünk egy fotelba, behunyhatjuk a szemünket – vagy akár buszon, vonaton utazva hallgathatjuk végig az egész regényt, elejétől a végéig.

Ő maga így vallott egy ízben erről: „…Rejtő Jenő nagyon jó író! Bár ponyvaregényszerzőnek álcázza magát, hellyel-közzel gyönyörűen ír, szép szavakkal, jó mondatokkal, szédületes ritmusérzékkel, atmoszférateremtő készsége, mint a legnagyobbaké… És én ezt nem tudtam, szerintem Önök közül se mindenki: úgyhogy hallgassák meg, élmény lesz!”

Komlós József JR