Kezdőlap Hírek BÁCS-KISKUN MEGYEI BALESETI ÖSSZESÍTŐ

BÁCS-KISKUN MEGYEI BALESETI ÖSSZESÍTŐ

Az elmúlt 24 óra közlekedésrendészeti eseményei.

Megyénkben az elmúlt 24 órában 1 súlyos sérüléssel járó, valamint 10 anyagi káros közúti közlekedési baleset helyszínén intézkedtek a rendőrök. Három gépjárművezetőt vér-vizelet mintavétel miatt állítottak elő a járőrök.

Orgovány lakott területén kívül, az 5302-es úton 2018. július 5-én 21 óra 15 perc körül egy 63 éves orgoványi férfi az általa ittas állapotban és hajtási engedély nélkül hajtott lovaskocsival közlekedett. A járművet éjszaka, korlátozott látási viszonyok között a jogszabályban meghatározott módon lámpákkal nem világította ki. Emiatt az út 8.460-as méterénél egy Volkswagen Golf típusú személygépkocsi hátulról nekiütközött. A baleset során a lovaskocsit hajtó férfi könnyű, a jármű utasa súlyos sérülést szenvedett.

Az alkohol már kis mennyiségben is olyan élettani hatásokat vált ki, melyek nem teszik lehetővé a biztonságos járművezetést. A szeszes ital fogyasztás hatására növekszik az észlelési idő, tompulnak a reflexek, lassabban mozognak a szemet mozgató izmok, s a mentalitásban is kedvezőtlen változások történnek.

Hazánkban zéró tolerancia van érvényben, mely a szeszes ital fogyasztásának teljes tilalmát jelenti a gépi meghajtású jármű vezetője részére, a jármű vezetése előtt és alatt egyaránt. Soha ne üljön ittasan gépi meghajtású jármű volánja mögé, valamint olyan járműbe sem, melyet láthatóan ittas személy vezet! Ne engedje meg családtagjának, rokonának, barátjának, ismerősének sem, hogy ittas állapotban gépi meghajtású járművet vezessen!