Dornbirni vendégek látogatása a piacon

  MEGOSZTÁS

  Július 3-an, kedden reggel dr. Homoki Tamás és Gaál József alpolgármesterek társaságában a Kecskeméti Piaccsarnokba látogatott a városunkba érkező dornbirni testvérvárosi küldöttség, hogy megtekintsék az intézményt, és képet kapjanak annak működéséről, mindennapjairól. A vendégeket Kolek Andrea, az Intézmény- és Piacfenntartó Szervezet igazgatója fogadta és kalauzolta.

  A július 2-4. közötti időszakra, kifejezetten a Csiperó Fesztivál idejére, hivatalos delegáció
  érkezett Dornbirnből Kecskemétre. Az osztr4ák testvérvárosi delegáció tagjai: Guntram
  Mäser tanácsnok a delegáció vezetője, aki utoljára 2010-ben járt nálunk; Elmar Luger
  Dornbirn város ifjúsági irodájának vezetője, ebben a minőségében 2006 óta folyamatos
  szervezője a diákcsereprogramoknak a két város között; valamint Eva Thurnher, a dornbirni polgármester asszony közvetlen asszisztense, titkárságvezető, a testvérvárosi kapcsolatokért felelőse (Dornbirnnek három testvérvárosa van).

  Szemereyné Pataki Klaudia polgármester asszony májusi látogatása és a mostani látogatás célja a kapcsolatok felélénkítése a két város között; az Önkormányzat reményei szerint a sport területén több együttműködés is kialakul majd.

  A dornbirni vendégek kedden reggel, egy végig közvetlen, jó hangulatú látogatás keretében megtekintették a piaccsarnokot, mely különösen érdekes volt a számukra, mivel Dornbirnban nincs piac, de a város vezetése nagyon szeretne építeni és kifejezetten érdeklődik a működtetése iránt.

  A vendégek a Csiperó programjába is bekapcsolódnak, ma részt vesznek a fesztiválra
  ideérkezett nyolc dornbirni fiatallal (és két kísérővel) együtt a Piknik Napon; holnap pedig
  meglátogatják az Ifjúsági Otthont is.

  MEGOSZTÁS