Kezdőlap Régió Energetikai korszerűsítésen esett át az Uszod községbeli idősek otthona

Energetikai korszerűsítésen esett át az Uszod községbeli idősek otthona

Uszód község Önkormányzata pályázatot nyújtott be a TOP-3.2.1-15-BK1 – Önkormányzati épületek energetikai korszerűsítése című felhívásra. A 28 145 692 millió forintos, vissza nem térítendő uniós forrás keretében a településen működő Idősek Napközi Otthonának energetikai korszerűsítése valósult meg.

A TOP pályázatok egyik fő támogatási területe az önkormányzati tulajdonú épületek energetikai korszerűsítése. Ennek köszönhetően újulhatott meg Uszód Idősek Otthona is, a településen élő idős emberek legnagyobb örömére. A rendkívül korszerűtlen és felújításra szoruló intézmény külső falai hőszigetelést kaptak, kicserélték a nyílászárókat és a radiátorokat, valamint az épület mostantól az akadálymentesítés kívánalmainak is megfelel. A fejlesztéssel az önkormányzat a jövőben 40-50%-os költségmegtakarítást érhet el, mely összeget más, hasznos célokra fordíthatja. Egy másik pályázati forrásból az épület tetőhéjazatának cseréjét, a falak víz elleni szigetelését, a vizesblokkok átalakítását
is el tudták végezni, így rá sem ismernek majd a megújult, csodaszép épületre azok az idősebb lakosok, akik étkezni és a szabadidejüket eltölteni érkeznek ide nap mint nap.