Kezdőlap Rendőrségi hírek HÍREK BÁCS-KISKUN MEGYÉBŐL

HÍREK BÁCS-KISKUN MEGYÉBŐL

Megyénkben az elmúlt 24 órában a rendőrök öt személyt fogtak el, nyolcat pedig előállítottak. Ketten bűncselekmény elkövetésével gyanúsíthatóak. Összesen 10 olyan baleset történt, ahol rendőri intézkedésre volt szükség. Az egyenruhások 21 migránst tartóztattak fel a határ mentén.

A Kecskeméti Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya 2018. július 18-án 13 óra 5 perckor őrizetbe vett egy 20 éves helyi lakost. A férfi megalapozottan gyanúsítható azzal, hogy néhány nappal korábban az egyik Kossuth téri kerékpártárolóból egy lezárt biciklit tulajdonított el.

Szintén a kecskeméti egyenruhások intézkedtek 18 óra 50 perckor azzal a 38 éves férfivel szemben, akit a Szombathelyi Járásbíróság körözött, mert a számára kiszabott pénzbírságot nem fizette meg, így azt elzárásra változtatták át.

Bátmonostor közigazgatási területén a rendőrök 14 óra 30 perckor 21 határsértőt tartóztattak fel.

Megyénkben az elmúlt 24 órában egy súlyos személyi sérüléssel járó, valamint kilenc anyagi kárral végződő közúti közlekedési baleset helyszínén intézkedtek a rendőrök. Ittas vezetés gyanúja miatt vér-vizelet mintavételre két sofőrt állítottak elő.

Az M5-ös autópályán, Budapest felől Szeged irányába 12 óra 55 perckor egy 47 éves román állampolgár közlekedett egy Hyundai IX35 típusú személygépjárművel. A jelenleg rendelkezésre álló adatok alapján haladása során nem tartott megfelelő követési távolságot, és a sztráda 74.658-as méterénél nekiütközött az előtte forgalmi okból megálló járműszerelvénynek. Az elsődleges orvosi vélemény szerint az autó sofőrje és egyik utasa könnyebben sérült, míg a másik utas súlyos sérülést szenvedett. A helyszínelés idején a járművek az autópálya mindkét forgalmi sávját elfoglalták, a forgalmat rendőrök irányították.

Járművel másik járművet csak olyan távolságban szabad követni, amely elegendő ahhoz, hogy az elöl haladó jármű mögött – annak hirtelen manővere esetén is – meg lehessen állni. Vezessenek óvatosan és körültekintően! Ne feledjék, a balesetek megelőzhetőek! Balesetmentes közlekedést kíván a Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság!