Kezdőlap Rendőrségi hírek BÁCS-KISKUN MEGYEI BALESETI ÖSSZESÍTŐ

BÁCS-KISKUN MEGYEI BALESETI ÖSSZESÍTŐ

Az elmúlt 24 óra közlekedésrendészeti eseményei.

Megyénkben az elmúlt 24 órában 1 súlyos és 1 könnyű sérüléssel járó, valamint 9 anyagi káros közúti közlekedési baleset helyszínén intézkedtek a rendőrök. Egy gépjárművezetőt vér-vizelet mintavétel miatt állítottak elő a járőrök.

A rendelkezésre álló adatok alapján az 5402-es számú úton láthatósági mellény nélkül, sötét ruházatban gyalogolt egy 51 éves üllési nő 2018. augusztus 27-én 20 óra 40 perckor. Haladása során a mögötte érkező teherautóból és a hozzákapcsolt pótkocsiból álló járműszerelvény későn észlelte a sávjában közlekedő gyalogost, akit emiatt elsodort. A baleset során a jelenlegi adatok szerint nő könnyű sérülést szenvedett.

A Kiskőrösi Rendőrkapitányság munkatársai 2018. augusztus 27-én 23 óra 18 perckor szabálysértési őrizetbe vettek egy 23 éves tázlári lakost. A férfi ittas állapotban úgy közlekedett az általa vezetett személygépkocsival Bócsa külterületén, hogy őt a Kiskőrösi Járásbíróság 2019. július 19-ig a járművezetéstől eltiltotta.

Az alkohol már kis mennyiségben is olyan élettani hatásokat vált ki, melyek nem teszik lehetővé a biztonságos járművezetést. A szeszesital fogyasztás hatására növekszik az észlelési idő, tompulnak a reflexek, lassabban mozognak a szemet mozgató izmok, s a mentalitásban is kedvezőtlen változások történnek.

Hazánkban zéró tolerancia van érvényben, mely a szeszesital fogyasztásának teljes tilalmát jelenti a gépi meghajtású jármű vezetője részére, a jármű vezetése előtt és alatt egyaránt. Soha ne üljön ittasan gépi meghajtású jármű volánja mögé, valamint olyan járműbe sem, melyet láthatóan ittas személy vezet! Ne engedje meg családtagjának, rokonának, barátjának, ismerősének sem, hogy ittas állapotban gépi meghajtású járművet vezessen!