Kezdőlap Események Citrusokkal a meleg ellen – Tegnap is igazi finomságok kerültek a tányérra...

Citrusokkal a meleg ellen – Tegnap is igazi finomságok kerültek a tányérra az Ohana Főzőiskolában

dav

 

Az Ohana Gasztroklub és Főzőiskolában ismét hangulatosan telt a tegnap este. Ezúttal a nyári hűsítő, gyümölcsös ételeké volt a főszerep, valamint a könnyed, egyszerű elkészítésű hagyományos főételé, amely kevés előkészítési időt vesz igénybe, és a főzés is kevesebb hővel jár együtt. A kánikulában leginkább az ezekhez hasonló vacsorareceptek a legnépszerűbbek, hiszen ebben az időszakban jobban esik a pihenés, mint a több órás konyhában eltöltött idő.

A menü több részből épült fel. Az egyik főétel a hagyományos, sokunk által, már a gyerekkorunktól kezdve kedvelt risotto, valamint a nyár mindig tökéletes választása, a porhanyós lazacfilé különleges citrusos szélesmetélttel és friss szicíliai narancssalátával. A desszert koronázta meg igazán ezt a hűsítő nyári vacsorát: citromos tortaformák kerültek az asztalra málna pürével.

Az este folyamán ezúttal is mindenki jól érezte magát, a főzés remek hangulatban telt a hűvösödő időben. A minőségi alapanyagok és a friss fűszerek felhasználásával tökéletes életek készültek. Ez alkalommal is számos speciális előkészítési, főzési technikák elsajátításával gazdagodhatott a jelenlévők konyhai tudománya.