Kezdőlap Események Fedezze fel, ismerje meg megyénket!

Fedezze fel, ismerje meg megyénket!

Helyi értékek, ízek, zamatok, színes kulturális és szakmai programok várják a látogatókat az idei Hírös 7 Fesztiválon. Nem csak Kecskemét és térsége, hanem a teljes Bács-Kiskun Megyei Önkormányzat felsorakoztatja turisztikai látnivalóink, helyi termékeink, értékeink sokszínűségét augusztus 19-től egészen augusztus 26-ig Kecskemét Főterén.

A történelmi és kulturális hagyatékok, az élettel teli és folyamatosan fejlődő, lüktető vidék
ismét megmutatja magát a kecskeméti Hírös7 Fesztiválon, hiszen számos koncert, kiállító és családbarát program várja a látogatókat bemutatva azt a kulturális gazdagságot, mely
megyénkre olyannyira jellemző.

A 650. születésnapját ünneplő város mellett a Bács-Kiskun Megyei Önkormányzat is rengeteg programmal készül az érdeklődőknek, akik többek között bepillantást nyerhetnek Kárpát-medencei testvéreink gazdag hagyományaiba, megismerhetik látnivalóikat, gasztronómiai különlegességeiket, sokszínű kultúrájukat. A bemutatók, kiállítások között megcsodálhatjuk Kárpátalja, Temesvár és Vajdaság közel 100 néptáncosát, akik színes forgatagukkal kalauzolnak bennünket körbe a Kárpátokon.

Megmutathatják megyénk fiataljai is a bennük rejlő tehetséget, a musicalek hangján
keresztül repítik majd el a látogatókat a dallamok és történetek mesés világába.
A megyei önkormányzat teraszát a rendezvény ideje alatt társkiállítóként és társszervezőként a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara Bács-Kiskun Megyei Szervezetének kóstolói és kiállításai színesítik majd. A teraszon megízlelhetik a megye kiváló borait, helyi termékeit és a méltán híres Csíki Sört.

A megyei önkormányzat a korzó teraszon kívül a nulladik kilométerkő mellett helyi termék
kóstolóval, turisztikai kínálóval is készül.

A nyolc napos „hírös” rendezvény 19:00 órakor a hivatalos megnyitóval veszi kezdetét, de már délelőttől ismerkedhetnek a látogatók a fesztivál színes programjaival.