Kezdőlap Sport Kecskeméti tarolás a IV. Hírös Openen

Kecskeméti tarolás a IV. Hírös Openen

Múlthét szombaton negyedik alkalommal került megrendezésre a Hírös Open nyílt darts verseny a kecskeméti Spartacus Közösségi Házban a Hírös Hunok Darts Club szervezésében.  21 nevező állt rajthoz, akik többek között Tiszaföldvárról, Nagykőrösről, Dabasról, Kiskőrösről érkeztek, de természetesen számos kecskeméti versenyző is indult a tornán.

A verseny nyílt jellegéből kifolyólag bárki nevezhetett a versenyre, függetlenül attól, hogy versenyszerűen űzi ezt a sportot, vagy csak hobbi szinten veszi néha célba a darts táblát. Ennek megfelelően a régió legjobbjai közül is sokan elindultak a IV. Hírös Openen, ami garancia volt a kiváló színvonalra.

A nap végül a Hírös Hunok Darts Club kiválóságának, Szitás Gábornak a diadalát hozta, aki az első három Open döntőjéből kettőbe szintén bejutott, ott azonban mindkét alkalommal rendkívül szoros csatában, 6:5-ös arányban alul maradt aktuális ellenfelével szemben. Ez a finálé viszont Szitué volt, ezúttal neki sikerült 6:5-re diadalmaskodnia ellenfele – és egyben klubtársa – Kovács Zoltán felett. A verseny minden szakaszában kiemelkedően teljesített, egész nap nem talált legyőzőre, valamint a döntőben bemutatott két 180-as dobásával a legtöbb maximális dobásért járó különdíjat is sikerült elhalásznia vetélytársai elől.

Az első és a második helyezésért járó trófeák mellett a harmadiknak járó serleg is egy kecskeméti játékos – név szerint Csorba Zoltán – vitrinjébe került, így a képzeletbeli dobogóra csak a Hírös Hunok versenyzői állhattak fel ezen a napon. Az ötödik, és egyben az idei utolsó Hírös Open október 6-án, a kecskeméti Spartacus Közösségi Házban kerül megrendezésre.

IV. Hírös Open végeredménye:

  1. Szitás Gábor (Hírös Hunok Darts Club)
  2. Kovács Zoltán (Hírös Hunok Darts Club)
  3. Csorba Zoltán (Hírös Hunok Darts Club)
  4. Hotz Szabolcs (Győztes Kör Se)

Legtöbb 180: 3 db, Szitás Gábor (Hírös Hunok Darts Club)

Legmagasabb kiszálló: 114, Rakovecz Sándor (Dabas)