Kezdőlap Rendőrségi hírek NYÁRON IS BIZTONSÁGBAN

NYÁRON IS BIZTONSÁGBAN

A biztonság jegyében baleset- és bűnmegelőzési foglalkozást tartottak a rendőrök a kiskőrösi művelődési központban.

A Kiskőrösi Rendőrkapitányság és a helyi Család- és Gyermekjóléti Központ a biztonság jegyében közös foglalkoztató délutánt tartott a Petőfi Sándor Művelődési Központban 2018. augusztus 7-én.

A rendőrkapitányság részéről a baleset- és bűnmegelőzési előadók színes programokkal készültek. Az érdeklődő gyermekek megtekinthettek és kipróbálhattak egy rendőrautót. Az ügyességi feladatok során közlekedési kocka kirakót építettek, valamint kirakóssal játszottak. Az ittasságot szimuláló szemüvegben piramis építése közben tehették próbára ügyességüket.  Ezzel párhuzamosan az alapvető közlekedési szabályokat játékosan ismételték át. A kisebbek foglalkoztató lapokon színeztek közlekedési eszközöket, a nagyobbak pedig szókereső játékban találták meg a biztonsággal kapcsolatos legfontosabb kulcsszavakat. Titkosírás megfejtésével a nyár veszélyeivel kapcsolatos bűnmegelőzési tanácsokat sajátítottak el a legkitartóbbak.

Mindeközben a felnőttek saját és gyermekeik kerékpárját regisztrálhatták a BikeSafe program keretében.

A kiskőrösi Család- és Gyermekjóléti Központ esetmenedzserei a szabadidő hasznos eltöltésére adtak ötletet. A vállalkozó szülők csemetéikkel karkötőt és írószertartót készítettek.

Minden résztvevő ajándékkal, élményekkel és saját készítésű tárgyakkal térhetett haza.