Kezdőlap Események Szentkirály lovasa, Csiki Árpád nyerte a Hírös Vágtát

Szentkirály lovasa, Csiki Árpád nyerte a Hírös Vágtát

 

 A Rudolf Huszárlaktanyában rendezett Hírös Vágtát, akárcsak az elmúlt két évben, ezúttal is Szentkirály lovasa nyerte, ezzel a település bejutott a szeptemberi budapesti döntőbe. Idén harmadik alkalommal adták át az előfutamon a Szentkirályi Fair Play Díjat, melyet ezúttal Bibók István kapott.

Lezajlott a 6. Hírös Vágta az idén 650. születésnapját ünneplő Kecskeméten. A futamnak ismét a Rudolf Huszárlaktanya adott helyet. A szervezők célja az, hogy visszahozzák az egykori huszárlaktanyába a lovas életet, az itt épülő szabadidőközpontban pedig helyet biztosítsanak a lovassportoknak.

A Nemzeti Vágta kecskeméti előfutamának nyertese Szentkirály képviseletében Csiki Árpád lett. Ezzel a település bejutott a szeptember 14–16. között zajló budapesti versenyre, ahol 72 település mérkőzik meg a döntőbe jutásért.

A Szentkirályi Fair Play Díjat már harmadik éve ítélik oda a legetikusabban versenyző lovasnak. A díjat először 2015-ben, a Nemzeti Vágtán adták át, 2016-ban pedig a kecskeméti előfutamra, a Hírös Vágtára is kiterjesztették az elismerést. A díj célja, hogy méltassa a rangos hazai lovasversenyek szellemiségét és annak szabályait leginkább tiszteletben tartó versenyzőket. A 84. Hírös Hét Fesztivál társrendezvényeként megrendezett kecskeméti forduló fair play díját idén a legidősebb induló, Bibók István érdemelte ki negyven éves lovas múltja tiszteletére.

Az idei évben a lovak mellett a kecskéknek is szerep jutott, hiszen a lovas vágta mellett kecskefutamot és kecskekiállítást is rendeztek. A korábbi mezőváros, Kecskemét jelképe, az ágaskodó kecskebak a város címerében már sok-sok éve jelen van, idén pedig modernizálták, színesebbé varázsolták a címerállatot.

„A hagyományőrzés és a sport szeretete alapjaiban határozza meg személyiségemet. Ezért is tölt el mindig örömmel a díj átadása olyasvalakinek, akinek szemléletmódja és sportszerűsége együtt mozog nem csak az én, hanem a Szentkirályi-Kékkúti Ásványvíz Kft. értékrendjével is. Idén már harmadik alkalommal került méltó kezekbe a Szentkirályi Fair Play Díj és remélem, még hosszú évekig lehetőségünk lesz átadni” – mondta el Balogh Levente, a Szentkirályi-Kékkúti Ásványvíz Kft. elnöke és társtulajdonosa.

Céginformáció

A Central Europe Mineral Water Holdingot 2015-ben hozta létre a Karlovarské Minerální Vody Group-ot (KMV) tulajdonló olasz Pasquale család, illetve a Szentkirályi Ásványvíz tulajdonosa, Balogh Levente. 2015 márciusában a CEMW Holding tulajdonába került a Kékkúti Ásványvíz Zrt., majd azt követően 2015 áprilisában a Szentkirályi Ásványvíz Kft. is. A cégvásárlásokat követően Balogh Levente a CEMW Holding meghatározó kisebbségi tulajdonosa, valamint a társaság elnöke lett.

A Szentkirályi Ásványvíz Kft. és a Kékkúti Ásványvíz Zrt. egyesülésével létrejövő Szentkirályi-Kékkúti Ásványvíz Kft. Magyarország piacvezető ásványvíz- és üdítőipari társasága. A tulajdonában lévő Szentkirályi, Emese, Theodora Kékkúti és Theodora Kereki, valamint a forgalmazott Magnesia, S. Pellegrino, Acqua Panna és Perrier márkákon, továbbá az általa palackozott és forgalmazott Nestlé Aquarelen keresztül a cég egyaránt jelen van az ásványvizek, ízesített ásványvizek, valamint a szénsavas üdítőitalok piacán.