Kezdőlap Események VI. Nyakvágó Félmaraton és Családi Nap Ballószögön

VI. Nyakvágó Félmaraton és Családi Nap Ballószögön

Az augusztus 26-án, vasárnap esedékes ballószögi VI. Nyakvágó Félmaraton és Családi Napnak 2013 óta nagy hagyománya van Bács-Kiskun megyében, de az egész országból rengetegen állnak rajthoz 3, 7, 14 és 22,5 km-es távokban, amelyeket kerékpárral is lehetőség van teljesíteni. Idén rekordszámú jelentkezőt várnak az eseményre, több mint 1000 versenyzőre számítanak a szervezők. A megmérettetésen kívül számos ingyenes program is gazdagítja ezt a sportos napot.

A rajt a ballószögi sportpályáról indul, majd az útvonal végigvezet bennünket a Kiskunság jellegzetes, gyönyörű tájain, ahol futás vagy kerékpározás közben megcsodálhatjuk a vidék természeti értékeit. A különös elnevezésű Nyakvágó domb – amely a Rákóci szabadságharchoz köthető – enyhén nehezíti a pálya teljesítését a szintkülönbség miatt, így biciklivel sem a legegyszerűbb végigtekerni. A nyári időszakban a homok mélysége is kihívás elé állítja a kerékpárosokat.

A versenyt Somogyi Lajos, Ballószög polgármestere álmodta meg 2013-ban, azóta ő maga is rendszeresen teljesíti a félmaratoni távot. A nap nemcsak a futásról és bicajozásról szól, ugyanis a sportpályán rengeteg kiegészítő programmal is készültek a szervezők. Lesz kispályás foci kupa, a gyerekeknek mászófal, ugrálóvár, de láthatunk thai chi bemutatót is. A helyszínen frissítőpont várja az elfáradt versenyzőket és szomjazó vendégeket, valamint egészségfelmérési lehetőség és fotófal is lesz a pálya mellett.

A rendezvényen Vadon János rádiós műsorvezető és Szellő Imre ökölvívó is részt vesz, mindketten neveztek a futóversenyre. Vadon János idén másodszorra rugaszkodik neki a 7 km-es távnak, Szellő Imre pedig családjával indul a 400 m-es távon.

Akik szeretnek sportolni és a természetben lenni, azoknak ott a helyük vasárnap a ballószögi sportpályán!

Idén az első 3 helyezett az oklevél mellett Szőke Ildikó keramikus kézzel készített érmeit is megkapja.