Kezdőlap Zenei élet Ariana Grande: Sweetener

Ariana Grande: Sweetener

Ariana Grande legújabb lemeze: a Sweetener az amerikai énekesnő első megjelenése a 2017. májusi manchesteri tragédia óta – mikor egy öngyilkos iszlamista robbantott a koncertjén. Így a Sweetener-t a közönség és a szakma is felfokozott érdeklődéssel várta: megjelenése után meg is édesítette mindenki szája ízét, mert azonnal a magyar Apple Music lista élére tört, több listán jelenleg is az első helyen áll.

Ariana Grande fiatal kora ellenére, napjaink egyik legsikeresebb előadója. Pop, R&B, soul és elektronikus zenében is otthonosan mozog, 3 American Music Awards-, 3 MTV Europe Music Awards-, egy MTV Video Music Awards-díjjal, 4 Grammy-jelöléssel és 3
platinalemezzel büszkélkedhet, emellett 2016-ban elnyerte az American Music Awards „év
előadója” díját is.

Ariana Grande énekesi karrierje mellett színészkedéssel is foglalkozik; szerepelt már több
Broadway-előadásban, a ’Scream Queens’ című sorozatban, illetve a Saturday Night Live-ban is gyakran megfordul. Szakmai elismerései mellett 2016-ban felkerült a Time Magazine által összeállított, a világ 100 legbefolyásosabb személyét bemutató listára is.

A ’Sweetener’ Grande várva várt negyedik nagylemezeként már bombasztikus előképpel
rendelkezett: hiszen Ariana Grande vitathatatlanul a legnagyobb R&B előadók között van jelen a popszakmában. Korábbi albumait mind a rajongók, mind a kritikusok pozitívan
fogadták. A 2014-es ’My Everything’-et -melyen számos sláger helyet kapott, többek között az Iggy Azalea-val közös ’Problem’- „legjobb poplemez” kategóriában jelölték Grammyre.

Grande eddigi legsikeresebb albuma a 2016-ban kiadott ’Dangerous Woman’ volt, mely egy újabb Grammy-jelölést hozott az énekesnőnek, emellett számos neves zenei magazin – többek között a Rolling Stone és a Billboard – éves listáin is helyet kapott.

Az album felvezetéseként kislemezen kiadott dalai, a ’No Tears Left To Cry’, a ’The Light Is
Coming’ és a ’God Is A Woman’ óriási sikert arattak. Az album eddigi legsikeresebb dala, a
’No Tears Left To Cry’ április 20-án jelent meg a ’Sweetener’ előfutáraként, és a Billboard
Magazin Top 100-as listájának harmadik helyén debütált. A dal azóta is több ország
slágerlistájának élén szerepel, a hozzá tartozó videóklip pedig már közel 500 millió
megtekintésnél jár. A ’The Light Is Coming’ című dalban Nicki Minaj-t is hallhatjuk, de a
páros emellett Minaj új albumára is készített dalt ’Bed’ címmel, amely felkerült a Billboard
Hot 100-as listájára is.

A lemezen a szakma további sztárjai: Nicki Minaj, Missy Elliott, és Pharrell is közreműködik – utóbbi producerként is részt vett a munkálatokban.