Kezdőlap Hírek BÁCS-KISKUN MEGYÉBEN TÖRTÉNT

BÁCS-KISKUN MEGYÉBEN TÖRTÉNT

Az elmúlt 24 óra eseményei számokban.

Az elmúlt 24 órában a Bács-Kiskun megyei határszakaszon szolgálatot teljesítő rendőrök összesen négy migránst tartóztattak fel Tompa Közúti Határátkelőhelyen, illetve további három esetben négy főt akadályoztak meg abban, hogy jogellenesen Magyarország területére lépjenek.

Az egyenruhások a megye területén öt személyt fogtak el, további kilencet pedig előállítottak. Három fő bűncselekmény elkövetésével gyanúsítható.

A Kecskeméti Rendőrkapitányságon 13 óra 45 perckor egy 26 éves helyi lakost vettek szabálysértési őrizetbe gyorsított bírósági eljárás lefolytatása érdekében. A férfi a megyeszékhelyen úgy közlekedett egy Ford Escort típusú személygépjárművel, hogy őt a járásbíróság a vezetéstől eltiltotta.

A kiskunhalasi rendőrök 21 óra 15 perckor egy kiskunmajsai lakost bűnügyi őrizetbe vettek. Ellene a bíróság elfogatóparancsot bocsátott ki járművezetés ittas állapotban bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt.

Megyénkben az elmúlt 24 órában három könnyű személyi sérüléssel járó, valamint hét anyagi kárral végződő közúti közlekedési baleset helyszínén intézkedtek a rendőrök. Egy sofőrt járművezetés ittas állapotban vétség elkövetésének gyanúja miatt vér-vizelet mintavételre előállítottak.

Kiskunhalas külterületén, az 53-as főúton 2018. szeptember 14-én 17 óra 40 perckor egy 30 éves kiskunmajsai lakos közlekedett egy BMW-vel. A jelenleg rendelkezésre álló adatok alapján az út 50.600-as méterénél balra akart kanyarodni, ám a manőver előtt nem győződött meg arról, hogy járműve előzését egy Mercedes már megkezdte, ezért összeütköztek. A baleset következtében – az elsődleges orvosi vélemény szerint – a BMW 21 éves utasa könnyű sérülést szenvedett.

Ne feledjék: a balesetek kellő körültekintéssel, odafigyeléssel megelőzhetőek! Balesetmentes közlekedést kíván a Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság!