Kezdőlap Kecskemét Ezúttal sorozat-tolvajt fogtak a kamerák

Ezúttal sorozat-tolvajt fogtak a kamerák

A Kecskemét utcáira és tereire kihelyezett térfigyelő kamerák városunk egyre nagyobb részét teszik biztonságosabbá – általuk a bűncselekmények felderítésében is látványosan javulnak a mutatók. A közelmúltban éppen a közterületen hagyott kerékpárokat rongáló tolvajt sikerült leleplezni általuk.

Ezúttal is a Kecskemét Megyei Jogú Város Önkormányzata által kihelyezett – a Kecskeméti
Városrendészet és a Kecskeméti Rendőrkapitányság közös működtetésében megfigyelt egyik térfigyelő kamera – vagyis a társszervek közötti hatékony együttműködés lett a tolvaj veszte.

2018. augusztus 28-án, vagyis egy hete kedden ugyanis a Kecskeméti Városrendészet
közterület-felügyelőjének a városrendészet által működtetett térfigyelő kamerákat ellenőrizve feltűnt egy – a rendészeti szervek előtt amúgy korábbról már jól ismert – hajléktalan. A gyanúsan viselkedő férfi a korláthoz rögzített kerékpárokat nézegette a Malom központ helyi buszpályaudvar felőli oldalában. Aztán az itt hétköznap mindig élénk koradélutáni forgalomtól sem zavartatva magát, hirtelen az egyik bicikliről leszerelt egy lámpát.

A Városrendészet munkatársa az esetet látva azonnal értesítette a Kecskeméti
Rendőrkapitányság járőreit, akik a térfigyelő kamerák segítségével könnyen megtalálták a
tolvajt, és intézkedés alá vonták.

A történet azonban még nem ért itt véget – mert a tolvaj nem tanult – sőt ott folytatta, ahol tettenéréskor abbahagyta. Pár óra elteltével a Malom Központ biztonsági szolgálata telefonon keresztül értesítette a korábban intézkedő közterület-felügyelőt, hogy a hajléktalan személyt az előző helyszíntől nem messze tetten érte amint ismételten kerékpár-lámpát tulajdonított el. A Városrendészet munkatársa haladéktalanul értesítette a rendőrséget, ezt követően pedig a járőrök a helyszínen a férfit elfogták.

A kerékpárlámpákat a Malom előtt tárolt járművekről lopkodó férfit ezt követően a
Kecskeméti Rendőrkapitányságra előállították, és információink alapján kihallgatását
követően őrizetbe vételére került sor.