Kezdőlap Régió HÍREK BÁCS-KISKUN MEGYÉBŐL

HÍREK BÁCS-KISKUN MEGYÉBŐL

Az elmúlt 24 óra eseményei számokban.

A Bács-Kiskun megyei határszakaszon szolgálatot teljesítő rendőrök 2018. szeptember 24-én 0 óra és 24 óra között öt esetben összesen 24 külföldit tartóztattak fel, akik illegálisan próbáltak meg Magyarország területére bejutni. Egy szerb férfi ellen embercsempészés bűntett kísérlete miatt indult nyomozás, őt a Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság Migrációs Ügyek Osztálya őrizetbe vette.

Az elmúlt 24 órában a rendőrök Bács-Kiskun megyében 13 személyt fogtak el, tízet pedig előállítottak. Hárman bűncselekmény elkövetésével gyanúsíthatóak.

A Kecskeméti Rendőrkapitányság 10 óra 25 perckor szabálysértési őrizetbe vett egy 39 éves helyi lakost. A férfi úgy vett részt a közúti közlekedésben egy személygépjárművel, hogy őt a járművezetéstől korábban eltiltották.

A kiskunhalasi egyenruhások 20 óra 29 perckor egy 31 éves férfit fogtak el. Vele szemben a Kecskeméti Járásbíróság szabálysértési elzárást szabott ki.

Megyénkben az elmúlt 24 órában egy súlyos és egy könnyű sérüléssel járó, valamint 13 anyagi kárral végződő közúti közlekedési baleset helyszínén intézkedtek a rendőrök. Egy sofőrt ittas vezetés gyanúja miatt vér-vizelet mintavételre állítottak elő.

Kecskeméten, a Március 15. utcán 2018. szeptember 24-én 5 óra 35 perckor egy 56 éves helyi férfi közlekedett egy Volvo személyautóval. A Budai utca kereszteződéséhez érve a forgalomirányító fényjelző készülék zöld jelzése alapján jobbra kanyarodott, ahol nem biztosított elsőbbséget a kijelölt gyalogos-átkelőhelyen, szabad jelzés alatt átkelni szándékozó 47 éves nőnek, és elütötte. A gyalogos – az elsődleges orvosi vélemény szerint – súlyos sérülést szenvedett. A sofőrrel szemben felmerült az ittasság gyanúja, így őt a rendőrök vér-vizelet mintavételre előállították. A baleset körülményeit a Kecskeméti Rendőrkapitányság Közlekedésrendészeti Osztálya vizsgálja.

Az alkohol már kis mennyiségben is olyan élettani hatásokat vált ki, melyek nem teszik lehetővé a biztonságos járművezetést. A szeszesital fogyasztás hatására növekszik az észlelési idő, tompulnak a reflexek, lassabban mozognak a szemet mozgató izmok, s a mentalitásban is kedvezőtlen változások történnek.

Hazánkban zéró tolerancia van érvényben, mely a szeszesital fogyasztásának teljes tilalmát jelenti a gépi meghajtású jármű vezetője részére, a jármű vezetése előtt és alatt egyaránt. Soha ne üljön ittasan gépi meghajtású jármű volánja mögé, valamint olyan járműbe sem, melyet láthatóan ittas személy vezet! Ne engedje meg családtagjának, rokonának, barátjának, ismerősének sem, hogy ittas állapotban gépi meghajtású járművet vezessen!

Balesetmentes közlekedést kíván a Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság!