Kezdőlap Rendőrségi hírek BÁCS-KISKUN MEGYEI HÍREK

BÁCS-KISKUN MEGYEI HÍREK

Az elmúlt 24 óra határrendészeti, közbiztonsági és közlekedésrendészeti eseményei.

Az elmúlt 24 órában a Bács-Kiskun megyei határszakaszon szolgálatot teljesítő rendőrök négy migránst tartóztattak fel Tompa Közúti Határátkelőhelyen és Kelebia Vasúti határátkelőhelyen. Csikéria és Kunbaja külterületén további két esetben összesen tizenegy főt akadályoztak meg abban, hogy jogellenesen Magyarország területére lépjenek.

Az egyenruhások a megye területén tizenegy személyt fogtak el, illetve nyolcat előállítottak. Közülük négyen bűncselekmény elkövetésével gyanúsíthatóak.

Megyénkben a tegnapi napon egy súlyos személyi sérüléssel járó, és három anyagi kárral végződő közúti közlekedési baleset helyszínén intézkedtek a rendőrök. Ittas vezetés gyanúja miatt két sofőrt állítottak elő vér-vizelet mintavételre.

Az M5-ös autópályán, Szeged irányába közlekedett 2018. október 22-én 7 óra 15 perckor egy 28 éves szerb állampolgár egy Renault Clio típusú személygépjárművel. A jelenleg rendelkezésre álló adatok alapján a férfi vezetés közben elaludhatott, ezért az út 68.700-as méterénél a jármű lement az útpadkára, majd az árokba hajtott. Az elsődleges orvosi vélemény szerint a sofőr és az egyik utas könnyű sérülést szenvedett, míg az autó másik utasa súlyosan sérült.

Vezetés közben figyelni kell az álmosság előjeleire, ami lehet a gyakori ásítozás, a szem könnyezése, dörzsölgetése. Intő előjel, ha a sofőrnek komoly erőfeszítésébe kerül nyitva tartani a szemét, és fókuszálni. Éjszakai vezetés, hosszabb út esetén előzőleg elengedhetetlen a megfelelő alvás. Ha fáradtnak érzi magát, ne üljön volánhoz! Út közben gyakran – a szakértői javaslatok szerint legalább 30-40 percenként – álljon meg, tartson szünetet! Szálljon ki a gépjárműből, mozgassa meg végtagjait, és vegyen mély levegőt! Lehetőség szerint ne utazzon egyedül! Ha elálmosodott, keressen egy biztonságos helyet, ahová lehúzódhat, és 20-30 percet pihenjen!

Kérjük, vezessenek óvatosan és körültekintően! Kellő odafigyeléssel a balesetek elkerülhetőek! Balesetmentes közlekedést kíván a Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság!