Kezdőlap Rendőrségi hírek BALESETI HÍREK BÁCS-KISKUN MEGYÉBŐL

BALESETI HÍREK BÁCS-KISKUN MEGYÉBŐL

Az elmúlt 24 óra közlekedésrendészeti eseményei.

Megyénkben az elmúlt 24 órában két súlyos sérüléssel járó, valamint tíz anyagi kárral végződő közúti közlekedési baleset helyszínén intézkedtek a rendőrök.

Az M5-ös autópályán, Budapest felé közlekedett 2018. október 8-án 1 óra 40 perckor egy 47 éves osztrák állampolgár egy személygépkocsiból és utánfutóból álló járműszerelvénnyel. A helyszíni szemle adatai alapján haladása során nem tartott megfelelő követési távolságot az előtte haladó tehergépjármű mögött, és a sztráda 68.070 méterénél az ütközés elkerülése érdekében az autót balra kormányozva a szalagkorlátnak ütközött. A jármű a leállósávra sodródott, azonban az utánfutó leakadt a vonóhorogról, és a belső forgalmi sáv szélén állt meg. Az elsődleges orvosi vélemény szerint az ütközés következtében a sofőr súlyos sérülést szenvedett, míg utasa könnyebben sérült.

Soltvadkerten, az 53-as és 4-es út közös szakaszán 2018. október 8-án 20 óra 52 perckor egy helyi lakos közlekedett egy Audi személyautóval. A helyszíni szemle adatai alapján a főútvonal és a Budapest-Kelebia vasútvonal kereszteződésében a sofőr áttért a szemben lévő forgalmi sávba, és érintőlegesen nekiütközött a szemből közlekedő, segédmotoros kerékpárt vezető 32 éves férfinek. A motoros – aki az ütközés következtében letért az útpadkára és elesett – az elsődleges orvosi vélemény alapján súlyos sérülést szenvedett.

Kérjük, vezessenek óvatosan és körültekintően!

Balesetmentes közlekedést kíván a Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság!