Kezdőlap Régió GYAKORNOKI PROGRAM PÁLYAKEZDŐK TÁMOGATÁSÁRA AZ ALFÖLDI RÉGIÓ MAGAZIN KFT.-NÉL

GYAKORNOKI PROGRAM PÁLYAKEZDŐK TÁMOGATÁSÁRA AZ ALFÖLDI RÉGIÓ MAGAZIN KFT.-NÉL

Kedvezményezett neve: Alföldi Régió Magazin Kft.

Projekt címe: Gyakornoki program pályakezdők támogatására.

Azonosító szám: GINOP-5.2.4-16-2016-00082

Támogatás összege: 6,7 millió Ft

Támogatás mértéke: 100%

A projekt befejezési dátuma: 2018.04.30.

A projekt bemutatása: Vállalkozásunk már nyolcadik éve tevékenykedik az üzleti és közéleti szférában, így kitartó munkával elértük, hogy Bács-Kiskun megyében életképes sajtóorgánumnak számítunk. Az eddigi közel 60db megjelenés során, több 100 kisebb-nagyobb volumenű cég vezetője nyilatkozott a magazinunk számára, 50 település polgármestere számolt be a helyi fejlesztésekről, valamint a hazánkban értéket reprezentáló sztárvilág szereplői is rendszeren bemutatkoztak az újságunk hasábjain. Az eddigi visszajelzések alapján kijelenthető, hogy a kiadványunk az olvasók és a vállalkozók körében egyaránt ismert, elismert Magazinná vált.
Az elmúlt években erőn felül teljesítettünk, és kis léptékben sikerült létszámot is bővítenünk, de mostanra létszükségletté vált újabb munkaerő felvétele és betanítása, melyre nagy segítségül szolgál a 3 fő új gyakornok felvétele.
A fiatalok munkavégzése során hangsúlyt fektetünk az elméleti tudásuk fejlesztésére, emellett a személyiségük is megfelelően kibontakozhat, kommunikációs, empatikus, valamint egyéb készségeik is rendkívül sokat fejlődhetnek. Ennek támogatását a vállalati kapcsolattartó (azaz mentor funkcióban) cégünk ügyvezetője látná el a teljes projektidőszak alatt és a továbbfoglalkoztatási időszak folyamán is.
A szakma természetéből adódóan a munkavállalóknak kulturált munkakörnyezetet és változatos feladatellátást biztosítunk. Az alap irodai-, informatikai-, kiadványszerkesztéshez kapcsolódó felszerelésekkel nagyrészt rendelkezünk, viszont elengedhetetlen néhány új eszköz beszerzése a gyakornokok munkavégzéséhez, szakmai gyakorlati fejlődésükhöz.
A tervezett projekt 2016.decemberi kezdése előtt felvesszük a kapcsolatot a területünkön illetékes Járási Hivatallal, hogy az Ifjúsági Garancia rendszerben regisztrált milyen végzettségű fiatalok érhetőek el, valamint az esélyegyenlőségi szempontokat is figyelembe vesszük, a fiatalok jövőbeni alkalmazásakor.
A 3 db vállalati gyakornoki hely kialakításával a szakképzésből kilépő fiatalok elhelyezkedésének, munkatapasztalat szerzésének elősegítését tartjuk szem előtt, így a pályázat keretében lehetőséget kívánunk biztosítani szinte bármely fiatalnak, akinek a végzettsége a tevékenységi körünkhöz/üzleti-gazdasági élethez kapcsolható szakmával rendelkezik. (Figyelembe véve, hogy iskolarendszerű oktatásban, felnőttoktatás vagy felnőttképzés keretében szerzett, az Országos Képzési Jegyzékben szabályozott szakképesítése van, kivéve a 62-es OKJ szintkódú szakképesítéseket.)
Arra törekszünk, hogy az új munkaerő a továbbfoglalkoztatási kötelezettség lejártát követően megszeresse szakmáját a gyakorlati idő közben, és a jövőben is alkalmazásunkban maradjon.
Preferáljuk az OKJ jegyzékben szereplő, következő szakmacsoportokhoz tartozó végzettséggel rendelkező fiatalokat: 4. Művészet, közművelődés, kommunikáció, 12. Nyomdaipar, 16. Ügyvitel, 17. Kereskedelem-marketing, üzleti adminisztráció. Pl.:
1.fő, munkaköre: 54 345 01 Logisztikai ügyintéző. Tevékenységi terület: „17.Kereskedelem-marketing, üzleti adminisztráció”, ügyfelekkel való kapcsolattartás, kiadványszerkesztés segítése, új ügyfelek felkutatása, tájékoztatás nyújtása, ügyvezetővel és a csapat többi tagjával kooperáció. Szükséges eszközök: multifunkciós nyomtató és tonerek az üzleti adminisztrációs és marketing feladatokhoz, listák, grafikai marketing tervek nyomtatáshoz, ügyfelekkel való egyeztetéshez, elektronikus kapcsolattartáshoz.
2.fő, munkaköre: 31 346 02 Számítógépes adatrögzítő. Tevékenységi terület: „16.Ügyvitel”, belső ügyviteli folyamatok egyeztetése, elektronikus archiválása, rögzítése Szükséges eszközök: laptop a számítástechnikai adatrögzítéshez, fájlok elektrotechnikai rendszerezéséhez multifunkciós nyomtató és tonerek a szükséges dokumentumok, listák nyomtatásához, ügyvezetővel való elektronikus kapcsolattartáshoz.
3.fő munkaköre: 54 213 02 Kiadványszerkesztő. Tevékenységi terület: „4.Kommunikáció”, hírszerkesztés, cikkek írása, a lakosság tájékoztatása az aktuális hírekről, rendezvényekről.
Szükséges eszközök: Fényképezőgép és vaku a kiadványok cikkek valósághű képes illusztrálásához, multifunkciós nyomtató és tonerek a kiadványok nyomtatásához, a nyomdával és megrendelővel való elektronikus kapcsolattartáshoz.
Szeretnénk megtalálni azokat a munkaerőpiacon jelenlévő fiatal, dolgozni akaró munkavállalókat, akiknek elősegítenénk a beilleszkedését a munka világába. Képesnek érezzük magunkat arra, hogy türelemmel és kitartással megtanítsuk a fiatalokat az újságíró szakmához szükséges elméleti és gyakorlati ismeretekre.
Molnárné Zimacsek Márta vállalati kapcsolattartó 2017. 03.16-tól 2017.08.31-ig látta el a feladatát. Molnár Péter új vállalati gyakornoki kapcsolattartó 2017.09.01-vel kezdte meg tevékenységét a projektidőszak alatt.