Kezdőlap Gasztro Házi finomságok egyenesen a sütőből

Házi finomságok egyenesen a sütőből

 

A legutóbbi főzés alkalmával ezúttal a házi készítésű pékáru különlegességekkel ismerkedhettek meg az Ohana Főzőiskola amatőr szakácsai. A frissen sült kenyér, kifli és perec finom illata a régi időket idézi, amikor nagyanyáink nem a boltokban vásároltak, hanem a saját kezükkel gyúrták a tésztát minden nap. A hasonlóan puha, omlós finomságokat könnyedén megsüthetjük otthonunkban is, amelyek sokkal egészségesebb, természetesebb alapanyagokból készülnek, mint a bolti pékségek polcain sorakozó társaik.

A csapat elsőként tradicionális recept alapján süthetett kenyeret, amelyet nem is gondolnánk, milyen egyszerűen elkészíthetünk, ugyanis csupán 30-40 perc szükséges, hogy finom ropogósra süljön a kenyerünk. A tésztába különféle olajos magvak – szezámmag, tökmag, napraforgómag – is kerültek a még különlegesebb ízvilágért.

A receptet természetesen többféleképpen is variálhatjuk, készíthetünk buci kenyérkéket, amelyek a főzőiskolában szezámmag hozzáadásával készültek. Csak annyi a dolgunk, hogy az egy órás kelesztés után 8 részre osztjuk a tésztát, majd 20-25 perc alatt készre sütjük.

A reggelik mindenki által kedvelt hozzávalója a friss, házi foszlós vajas kifli. A rohanó hétköznapokon gyermekeinknek tízóraira csomagoljuk a belőle készült finom szendvicset, de magunk is örömmel elmajszoljuk, hogy erőt merítsünk belőle egy hosszúnak ígérkező nap előtt. Az Ohana Főzőiskolában ezt a receptet is elsajátíthatták a résztvevők, amelyet otthon már rutinosan süthetnek meg a családnak.

A gyerekek nagy kedvence, a hamisítatlan bajor sós perec szintén a sütőbe került, amely a nem csak a mozgalmas munkanapokon lehet finom csemege, hanem vendégségbe is bátran elkészíthetjük. A ropogós perecekkel garantált a siker, amelynek receptjére bizonyára sokan kíváncsiak lesznek.