Kezdőlap Rendőrségi hírek HÍREK BÁCS-KISKUN MEGYÉBŐL

HÍREK BÁCS-KISKUN MEGYÉBŐL

Az elmúlt 24 óra határrendészeti, közbiztonsági és közlekedésrendészeti eseményei.

A Bács-Kiskun megyei határszakaszon szolgálatot teljesítő rendőrök 2018. november 18-án 0 óra és 24 óra között három esetben összesen kilenc külföldi férfit tartóztattak fel Hercegszántó és Baja közigazgatási területén, illetve Kelebia Határrendészeti Kirendeltség Vasúti Határátkelőhelyen. A migránsok sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően nem tudták igazolni, ezért a rendőrök a hatályos magyar jogszabályoknak megfelelően a csoportokat visszakísérték az ideiglenes biztonsági határzárhoz.

Az elmúlt 24 órában a rendőrök Bács-Kiskun megyében tizenegy személyt fogtak el, további hetet pedig előállítottak. Hárman bűncselekmény elkövetésével gyanúsíthatóak.

A Bajai Rendőrkapitányság 10 óra 58 perckor bűnügyi őrizetbe vett egy 22 éves férfit, aki ellen a járásbíróság elfogatóparancsot bocsátott ki.

Megyénkben az elmúlt 24 órában két súlyos sérüléssel járó, valamint hét anyagi kárral végződő közúti közlekedési baleset helyszínén intézkedtek a rendőrök. Egy sofőrt ittas vezetés gyanúja miatt vér-vizelet mintavételre állítottak elő.

Lajosmizse külterületén, az 5202-es számú út 60.850-es méterénél 2018. november 18-án 2 óra 15 perc körül egy 27 éves gyalogos férfit egy ismeretlen személy gépjárművel elütött. A helyszínről megállás és segítségnyújtás nélkül elhajtó sofőr ellen a Kecskeméti Rendőrkapitányság nyomozást rendelt el. A történtekről bővebben itt olvashatnak.