Kezdőlap Hírek MEGMÉRETTEK A MEGYÉNK LEGJOBBJAI

MEGMÉRETTEK A MEGYÉNK LEGJOBBJAI

Nemes párlataink versenye


Az idei keceli Kárpát-medencei Pálinka és Párlatverseny volt a negyedik alkalom, mikor megyénk legjobb pálinkáját választotta meg a szakmai zsűri. A Bács-Kiskun Megye Szőlőpálinkája és Bács-Kiskun Megye Legeredményesebb Pálinkafőzdéje verseny, évről  évre a legjobbakat díjazva, elismerve támogatja megyénk és nemzetünk egyik legértékesebb alkoholját.

A szőlőpálinka kiválasztását, a szakmai bírálatot hattagú zsűri végezte, amelynek eredménye, hogy idén is a Mátyás Pálinkaház szőlőpálinkája vitte el a pálmát. A tavalyi győztes Irsai pálinkával szemben, idén viszont a pálinkaház Cserszegi Fűszeres szőlőpálinkája kapta a legtöbb pontszámot, szoros versenyben magamögé utasítva más kitűnő italokat. A győztes párlat a megyei elismerés mellett, egy évig viselheti a Bács-Kiskun Megye Legjobb Szőlőpálinkája kitüntető címet.  

Bács-Kiskun Megye Legeredményesebb Pálinkafőzdéje címet, a versenyre nevezett és legjobban szereplő főzdék közül, objektív pontozási rendszer alapján választották ki. A 2018-as év győztese a Madarasi Pálinkaház. Az elismerés mellett egy éven át viselheti a főzde termékein jelölve a legeredményesebbnek járó címet.

A keceli díjátadó ünnepségen Dr. Temesvári Péter megyei jegyző adta át az elismeréseket a megye legjobbjainak. A megyei önkormányzat évről-évre megválasztja a legjobbak legjobbjait, megyénk kiválóságait, amely elismeréssel, az erkölcsi támogatáson túl marketinggel, piacra jutásának segítésével, részt vállal a Bács-Kiskun megyei értékek és hagyományok öregbítésében.