Kezdőlap Események Slow Food konferencia és termékkóstoló az egészséges táplálkozás jegyében

Slow Food konferencia és termékkóstoló az egészséges táplálkozás jegyében

A Kecskemét Megyei Jogú Város Önkormányzata és a Slow Food Kiskunság részvételével megvalósuló Slow Food-CE Európai Uniós projekt keretén belül a Neumann János Egyetem Kertészeti és Vidékfejlesztési Karának szervezésében előadásokra kerül sor.

A konferenciákon és előadásokon általában az egészséges táplálkozással, a környezettudatos életmóddal kapcsolatos témák kerülnek terítékre – különös tekintettel a hazai hagyományok, a biológiai környezet, a globalizációs ártalmak és az éghajlatváltozás kihívásaira.

Az első kecskeméti Slow Food konferenciát 2018. november 29-én a Neumann János Egyetem, Kertészeti és Vidékfejlesztési Karának Filius előadó termében (6000 Kecskemét, Mészöly Gyula tér 1-3.) rendezik meg.

A 17 órától kezdődő, közel kétórás programban az érdeklődők két előadást is meghallgathatnak a parlagfűről – melyek egészen más szempontból is vizsgálni fogják ezt a közismert allergént. A harmadik előadás pedig az őshonos magyar almafajtákról, különleges alkalmazkodó képességükről, értékeikről és megőrzésüknek lehetőségeiről szól majd.

Az előadások végeztével a résztvevők kerti sétát tehetnek a Petőfi Gyakorló Általános Iskola öko-kertjébe és a Kertészeti és Vidékfejlesztési Kar hidrokultúrás kísérleti területére; majd a Kertészeti és Vidékfejlesztési Kar Feldolgozó üzemének Slow Food termékeiből kóstolhatnak.