Kezdőlap Sport Újabb fényes érmek a Sparis lányok nyakában

Újabb fényes érmek a Sparis lányok nyakában

Gödöllő adott otthont a hétvégén megrendezésre kerülő felnőtt és ifjúsági lányok soron következő országos ranglista verseny sorozatának. Szombaton a felnőttek páros küzdelmeivel kezdődött a verseny, ahol a Füle-Drabant páros rögtön kezdésként hatalmas bravúrral legyőzte a csoport mérkőzések során a Bálint-Imre 2. helyen kiemelt egységet, a verseny egyik végső esélyesét.

A csoport megnyerése után kedvező helyzetből várhatták a főtábla
sorsolását. A Molnár-Keresztesi (Szekszárd) páros is megnyerte csoportját magabiztos
játékuknak köszönhetően és ők is feljutottak a főtáblára. A Füle-Drabant páros érett játékot bemutatva menetelt a döntőig, ahol újból találkozott a Bálint-Imre (Szekszárd) párossal, akik igazolták erejüket azzal, hogy a döntőben már felülkerekedtek a kecskeméti duón. Az ezüstérem hatalmas siker annak fényében, hogy felnőtt válogatott játékosokat is maguk mögé utasítottak az ifjúsági korú Sparis lányok. A Molnár-Keresztesi páros sajnos kikapott a 4 közé jutásért. Az egyéni küzdelmek során Molnár Anna, Füle Kata és Drabant Anita is sikeresen vette a csoport küzdelmeit, ezzel bejutva a legjobb 16 közé a főtáblára. A soron következő mérkőzés már nagy falatnak bizonyult Drabantnak, aki Imrétől (Szekszárd) szenvedett vereséget és Molnárnak, aki Göndörtől (Orosháza) kapott ki nagy csatában. A nap bomba meglepetését Füle Kata szolgáltatta, aki a felnőtt válogatott Nagyváradinak (Budaörs) okozott kellemetlen perceket játékával és a végén a legminimálisabb különbséggel a döntő szettben 13:11-gyel Füle örülhetett és jutott a negyeddöntőbe. A 4 közé jutásért Harasztovich-val (Statisztika) került össze Kata, akitől vereséget szenvedett.

Vasárnap az ifjúsági korosztály volt főszerepben. Az előző nap sikerein felbuzdulva a
kecskeméti lányok ott folytatták, ahol szombaton abbahagyták. A Drabant-Füle páros, hol
nagy küzdelmet, hol pedig látványos játékot bemutatva mindenkit maga mögé utasítva meg sem állt a döntőig. A fináléban a statisztikás Harasztovich-Phan kettős már 2:0-ra is vezetett, de ekkor következtek a kecskemétiek pillanatai. Folyamatosan az ellenfelüket túljátszva és jó megoldásokat választva kerültek egyre jobb formába, ezzel megfordítva a mérkőzést 3:2-re. A győri páros siker után újabb aranyat sikerült begyűjteniük a lányoknak ezúttal Gödöllőn. A Molnár-Keresztesi páros a negyeddöntőig jó játékkal eljutott, de ott az éremért folyó küzdelemben kikaptak. Az egyéni küzdelmekben a papírformának megfelelően a főtábláig különösebb nehézségek nélkül jutottak el a sparisok. A 16 között Füle és Drabant könnyebben, Molnár viszont nagy küzdelemben jutott túl aktuális ellenfelén. A negyeddöntő mindhárom lánynak óriási csatát hozott, amiből Füle Kata és Drabant Anita fájó 4:3-as nagyon szoros vereséget könyvelhetett el, de a fantasztikus napot kifogó Molnár Anna egy 4:2-es győzelemmel lépett tovább a szolnoki Nagypál Márta kárára. Anna az elődöntőben is igen közel állt az újabb bravúrhoz, de ezt sajnos megakadályozta a ranglista 2. helyezett Dari Helga (Statisztika). A helyosztó mérkőzések után Molnár Anna 3., Drabant Anita 5., míg Füle Kata a 7. helyen végzett az igen hosszú és nehéz hétvégén.

Szabó Krisztián edző értékelése: nagyon örülünk, hogy a lányok a nyári felkészülés után
napról napra egyre jobb formát mutatnak, amit az országos versenyeken nyert érmeink is
bizonyítanak. A hétvégén nyert arany-, ezüst- és bronzérem önmagáért beszél, amiben
mindenkinek benne volt a sikere. A jövő heti ifjúsági TOP24 bajnokságot így jó előjelekkel
várjuk.