Kezdőlap Rendőrségi hírek BÁCS-KISKUN MEGYEI ÖSSZESÍTŐ

BÁCS-KISKUN MEGYEI ÖSSZESÍTŐ

Jakabszállás belterületén egy autóbusz tehergépjárművel ütközött össze, négyen könnyű sérülést szenvedtek.

A Bács-Kiskun megyei határszakaszon szolgálatot teljesítő rendőrök 2018. december 12-én 0 óra és 24 óra között hat esetben összesen 29 személyt tartóztattak fel, akik jogellenesen próbáltak Magyarország területére bejutni.

Megyénkben az elmúlt 24 órában kilenc személyt fogtak el, további hatot pedig előállítottak. Ketten bűncselekmény elkövetésével gyanúsíthatóak.

A kecskeméti rendőrök 9 óra 40 perckor szabálysértési őrizetbe vettek egy 17 éves helyi lakost, aki egy forgalmi rendszám nélküli autóval úgy vett részt a közlekedésben, hogy őt a járásbíróság a vezetéstől eltiltotta.

A kiskunhalasi egyenruhások 23 órakor igazoltatták egy személygépjármű vezetőjét. A 30 éves férfiről szintén kiderült, hogy járművezetéstől eltiltás hatálya alatt áll, így őt gyorsított bírósági eljárás lefolytatása céljából őrizetbe vették.

Megyénkben az elmúlt 24 órában két könnyű sérüléssel járó, valamint tíz anyagi kárral végződő közúti közlekedési baleset történt. Ittas vezetés gyanúja miatt két sofőrt állítottak elő vér-vizelet mintavételre.

Jakabszállás belterületén, az Ady Endre utcán 2018. december 12-én 21 óra 38 perc körül egy szerb férfi közlekedett egy Neoplan Cityliner típusú autóbusszal. A jelenleg rendelkezésre álló adatok alapján a jármű egy jobbra ívelő útkanyarulatban áttért a szemben lévő forgalmi sávba, ahol összeütközött egy Mercedes Vito tehergépjárművel. Az ütközés következtében az autóbusz letért az útpadkára, először egy közúti jelzőtáblának, majd egy kerítésnek ütközött. A tehergépjármű az árokba sodródott, majd oldalára dőlt. Az elsődleges orvosi vélemény szerint a baleset következtében a Mercedes sofőrje és három utasa könnyebben sérült.