Kezdőlap Hírek Megkezdődött a karácsonyi vásár a piacon

Megkezdődött a karácsonyi vásár a piacon

A Kecskeméti Piaccsarnok ezen a hétvégén már a karácsonyi ünnepek hangulatát tükrözi: a megszokott vásárlás közben bohókás meglepetésekkel, varázslatos színekkel és szívmelengető hangulatokkal találkozhatunk.

Már a Piaccsarnokba belépve igazi karácsonyváró hangulat fogadja az akár napi rutinból akár hétvégi bevásárlásra, esetleg egy kávéra vágyva és jó falatra éhezve, vagy éppen csak nézelődni betérőt.

Az árusok sok kedves ötlettel teremtenek pultjaikon vidám hangulatot: világító karácsonyi házak és városok, angyalkák, mikulások, télapók és rénszarvasok, grincsek, betlehemi csillagok, és feldíszített karácsonyfák – köztük a galérián a piac nagy karácsonyfája is jelzi, hogy közelednek az év végi ünnepek. Sőt a Gyenes kertészet virágokkal telepakolt hatvan-hetven éves retro babakocsikat állított ki, melyeket ugyancsak érdemes megszemlélni.

A mikulásvirágok piros szigetei; a különböző méretű, formájú és színű gyertyák, melyek karácsonyi díszként az asztalra kerülő fenyőágyakon vagy éppen adventi koszorúkon kínálják magukat; a szövetanyagból varrt vagy cserépből égetett mikulások és harangocskák; és hát a karácsonyfára akasztható gömb- és szalagdíszek és az égőfüzérek, sőt a szezonális déligyümölcsök, a karácsonyi csomagolóanyagok és egyéb ünnepi kiegészítők – mind-mind bensőséges ünnepi hangulatot árasztanak.

S hogy karácsonyfánk is legyen: mostanra már kipakoltak a piac kinti, fedett részére a fenyőfa-árusok, akik idén is hatalmas választékkal érkeztek. Mindenféle méretben kínálják a különböző fajta fenyőt, melyek között bárki megtalálhatja az ízlésének és pénztárcájának leginkább megfelelőt: vágott, és visszaültető kivitelben is – mely karácsony után a kert dísze lehet. S akik karácsony előtt fel szeretnék keresni szeretteik sírját, azok is temérdek fajta karácsonyi koszú közül válogathatnak a piacon.

Képek és szöveg: Komlós József JR