Kezdőlap Gasztro A HÓNAP BORÁSZATA: JEKL PINCÉSZET

A HÓNAP BORÁSZATA: JEKL PINCÉSZET

Márton-napi új portugieserével mutatkozott be novemberben a Borhálóban a Jekl Pincészet.

Jekl Béla mintegy negyed évszázaddal ezelőtt kezdett első generációs borászként szőlőtermesztéssel, borászattal foglalkozni Villányban, később azonban a család többi tagja is részt vállalt a pincészet működtetésében. Pontosan ismeri a borvidék adottságait, valamint azt is, hogy nemzetközi viszonylatban mi jelenthet helyi értéket, így a világfajták mellett az oportó és a és a hungarikumnak számító kadarka is megtalálható ültetvényeikben.

A Jekl borok a vidék legértékesebb dűlőiről, a Jammertál, az Ördögárok, valamint a Feketehegy lankáiról, mintegy 10 hektáros területről származnak. A borok egyedi ízvilága, össze nem téveszthető karaktere az igényes borfogyasztók kedvence.