Kezdőlap Hírek GYÚJTOGATÁSOK ÉS LOPÁSOK BAJÁN

GYÚJTOGATÁSOK ÉS LOPÁSOK BAJÁN

A szükséges eljárási cselekményeket elvégezve a bajai rendőrök az iratokat átadták az ügyészségnek.

Mint arról korábban beszámoltunk, ismeretlen elkövető 2018. május 6-án 2 óra 30 perc körül Baján szándékosan felgyújtott három, a Tóth Kálmán téren parkoló személyautót, illetve városszerte további öt gépjárművet akart felgyújtani. A nyomozás során a rendőrök beazonosították, és 10 órával később a vasútállomáson elfogták a bűncselekmény elkövetésével gyanúsítható, akkor még 17 éves helyi fiút, aki a kihallgatáson beismerő vallomást tett. Őt a rendőrök őrizetbe vették.

A nyomozás során az is kiderült, hogy a gyanúsított még február 24-én éjjel betört egy bajai üzletbe is, ahonnan kabátot, mobiltelefont és készpénzt tulajdonított el. Márciusban egy személygépkocsi külső tükrét, ablaktörlő lapátját és ajtónyitó kilincsét rongálta meg, majd a járműbe ismeretlen módon bejutva további rongálást és kutatást végzett, de nem vitt el semmit. Még aznap egy másik autó visszapillantó tükreit és egy kilincsét is letörte.

A jelenleg is letartóztatásban lévő fiatallal szemben rongálás bűntett, lopás vétség és lopás bűntett kísérlet elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytatott büntetőeljárást a Bajai Rendőrkapitányság. A szükséges eljárási cselekményeket elvégezve a rendőrök az iratokat átadták az ügyészségnek.