Kezdőlap Hírek HÉT LOPÁS

HÉT LOPÁS

A kunszentmiklósi rendőrök őrizetbe vettek egy fiatalkorút, aki a gyanú szerint októberben egy, a múlt héten pedig – alig három nap alatt – további hat vagyon elleni bűncselekményt követett el.

A rendelkezésre álló adatok szerint a 16 éves helyi lakos megalapozottan gyanúsítható azzal, hogy 2018. október 28-án éjjel bement egy kunszentmiklósi ház udvarára, ahol átkutatta az ott parkoló, nyitott autót. A járműből készpénzt és egy adathordozót vitt el.

A fiú a nyomozók gyanúja szerint további hat vagyon elleni bűncselekményt is elkövetett. 2019. január 24-én este két, a kunszentmiklósi Sugár utcában parkoló autóból emelt el különböző tárgyakat. Egy hordozható gyermekágy mellett autós magnó is a zsákmánya lett. Ez utóbbit, és a jármű kormányát a gyanúsított kitépte a helyéből. Ugyanekkor egy utcával arrébb egy Suzukiból pénztárcát lopott, amelyben iratok is voltak.

A következő napon az egyik ingatlan udvaráról egy zsákban tyúkokat akart magával vinni, de a sértett megzavarta, így a fiatal elkövető elmenekült a helyszínről. Néhány utcával arrébb azonban sikerrel járt, onnan egy asszony lezáratlan kerékpárját vitte magával.

Szintén Kunszentmiklóson, a Bocskai utcában 2019. január 26-án próbálkozott újabb lopással a 16 éves gyanúsított. Egy melléképület két ajtaját is megrongálta, de csupán egy lapátot sikerült eltulajdonítania.

A hét rendbeli lopás vétség elkövetésével megalapozottan gyanúsítható fiatalkorút a kunszentmiklósi nyomozók 2019. január 28-án 9 óra 20 perckor elfogták. Gyanúsítottkénti kihallgatását követően őrizetbe vették, és előterjesztést tettek letartóztatásának indítványozására.