Kezdőlap Hírek Farsang a Mosoly Klubban

Farsang a Mosoly Klubban

A 2019. február 16.-i, farsangi Mosoly Klubot, melyet a szokott helyen a Margaréta u. 2. sz. alatt tartottak, ahogy az ilyenkor télvégén szokás, maskarás felvonulás színesítette. Nagyon sokan álruhát öltöttek a résztvevők közül, ötletesebbnél ötletesebb jelmezek vonultak fel a szakmai zsűri előtt, melyben klubunk is képviselte magát. Nehéz volt a döntés, de végül mindenki nyertes lett, hisz senki nem maradt dicsérő szó és ajándék nélkül. A farsangi jelmezes bemutatkozásokat tombola követte, ennek ajándékait a Kecskeméti Szent László Lions Club és önkéntesei ajánlották fel, a tombolából befolyó összeggel támogatva a havi rendszerességű klubot.

A Kecskeméti Szent László Lions Club tagjai és fiataljai a Szent László Leo Club tagjai, valamint a klub önkéntesei segítőként vesznek részt a felnőtt fogyatékosok nappali foglalkoztatójának, havonta megrendezett klub délutánján, a Mosoly Klubon, amit az Egészségügyi és Szociális Intézmények Igazgatósága Értelmi Fogyatékosok Nappali Ellátása működtet. Ezúttal 11 fővel képviselte magát a klub.

A vidám showműsort ezúttal a kecskeméti Grape Wine Tánciskola táncos önkéntesei adták, melyet az ÉNO tánccsoportja követett, majd néhány szóló éneket hallgathattunk meg egy tehetséges kecskeméti sérült fiú előadásában.

Az estet most is fergeteges tánc zárta. A vidám hangulathoz, a talpalávalót, most is diszkózene szolgáltatta. Klubtagjaink, önkénteseink és leoink a terem díszítésében, a jelmezek felöltésében, a farsangi fánkos büfében, a közös táncban és az elpakolásban nyújtottak segítő kezet.

A fiatalok önkéntesként kapcsolódnak a munkába, ahol megtanulják elfogadni a másságot, szociálisan és emberileg nyitottabbá válnak. Mindig nagy élmény és feltöltődés számunkra, hogy részt vehetünk ezeken a szívet melengető rendezvényeken.