Kezdőlap Hírek HUMÁNERŐFORRÁS FEJLESZTÉS A BÁCS-KISKUN MEGYEI KÓRHÁZ KECSKEMÉTI, KISKUNFÉLEGYHÁZI ÉS KALOCSAI TELEPHELYEIN

HUMÁNERŐFORRÁS FEJLESZTÉS A BÁCS-KISKUN MEGYEI KÓRHÁZ KECSKEMÉTI, KISKUNFÉLEGYHÁZI ÉS KALOCSAI TELEPHELYEIN

Európai Uniós támogatásból humánerőforrás fejlesztés valósult meg a Bács-Kiskun Megyei
Kórházban. A kórház valamennyi telephelyét érintő fejlesztéssel az intézményi hiányszakmákban
orvosi és szakdolgozói létszámbővítés történt. A projekt az Európai Szociális Alapból 148.74 millió
forint vissza nem térítendő európai uniós támogatást nyert el. A projekt a Széchenyi 2020 program
keretében valósult meg.

A Bács-Kiskun Megyei Kórház a Szegedi Tudományegyetem Általános Orvostudományi Kar Oktató Kórháza az EFOP-1.10.2-17-2017-00045 számú, egészségügyi humánerőforrás-fejlesztés tárgyú pályázat nyerteseként a kecskeméti, kalocsai és kiskunfélegyházi telephelyein humánerőforrás fejlesztést valósított meg intézményi hiányszakmákban. A projekt zárás napja: 2019. január 31.

A 2017. júliusban indult projekt célja az intézményen belül a hiányszakmáknak minősülő munkakörök számának csökkentése volt. A sikeres pályázat nagymértékben hozzájárult az intézmény telephelyein történt jelentős mértékű infrastrukturális beruházások humánerőforrással történő kiszolgálásához. A projektnek köszönhetően az egészségügyi humánerőforrás fejlesztés az orvosszakmai és a szakdolgozói területen is megvalósult. A projektben az intézmény telephelyeire összesen 30 fő szakdolgozó és orvos került felvételre a hiányszakmáknak minősülő munkakörökbe. A projektet az Európai Szociális Alap 148.74 millió forint vissza nem térítendő támogatásban részesítette.

A fejlesztés eredményeként a kórház kecskeméti telephelyén az intenzív terápiás, belgyógyászati, sebészeti, onkoradiológiai és patológiai osztályokon bővült az orvosi, illetve szakdolgozói létszám. Intézményi szinten új ellátási formaként sztómaterápiás mobil team lett kialakítva, mely ápoló, mentálhigiénés szakápoló és dietetikus képesítésű tagokból áll. Az intézmény kalocsai telephelyén a sürgősségi ellátás szakdolgozói fejlesztése valósult meg. A kiskunfélegyházi telephelyen az Egynapos Sebészeti Részlegen történt ápoló, diplomás ápoló és műtős szakasszisztens létszám fejlesztés. Ezzel az intézmény valamennyi telephelyén sikerült az ellátás létszám feltételeit javítani.

Az Intézmény a projekt fenntartási időszaka után is számít a bevont munkatársak magasszintű szakmai munkájára és hivatástudatára. A fejlesztéssel a kórházban folyó betegellátás minősége, biztonságossága javult.

További információ kérhető:

Dr. Nagy Andrásné

Projektmenedzser

Főigazgatás – Rendelőintézet

Tel: 06/76/519-803, E-mail: [email protected]