Kezdőlap Zenei élet Jeff Goldblum: The Capitol Studios Sessions

Jeff Goldblum: The Capitol Studios Sessions

Jazzalbummal jelentkezik Jeff Goldblum! Igazi szenzáció könnyűzenei lemezberkekben, hogy a Légy, a Jurassic Park, A függetlenség napja – és rengeteg más sikeres film legendás színésze – igaz lemezen nem első ízben, de szólóban és hatalmas publicitástól kísérten mindenképpen – jazz-zongoristaként is bemutatkozik a világ előtt!

A kivételes megjelenésű, majdnem kétméteres színész: Jeff Goldblum már gyermekkora óta zongorázik, és már évtizedek óta zenél együtt a The Mildred Snitzer Orchestrával – mégis, a Decca Records gondozásában megjelenő lesz az első albumuk ebben a felállásban.

E közös lemez a The Capitol Studios Sessions címet viseli: ugyanis abban a stúdióban készült, ahol a mikrofonokat Frank Sinatra, Nat King Cole és a The Beach Boys melegítette be még a ’60-as években. A felvétel során nemcsak a helyszín, de az atmoszféra is különleges volt: a Capitol Studiót jazzklubbá alakították át – és ez sem volt idegen Jeff Goldblumnak: aki ugyanis, amikor éppen nem színészkedik, a Los Angeles-i Rockwell Table And Stage jazzvarietéjének állandó házigazdája.

Larry Klein producernek (Joni Mitchell, Herbie Hancock) köszönhetően ez a hangulat köszön vissza a lemezen is: a felvételekre meghívták a Rockwell törzsvendégeit, a zenekari tagok családját és barátait. Leginkább egy koncertalbumra hasonlít az egész – Goldblum végig beszél a közönséghez, megszólítja zenésztársait, és természetesen megvillantja eredeti humorát is.

„Lételemem az improvizáció, imádom figyelni a hozzá kapcsolódó interakciót és a résztvevők közötti kölcsönhatásokat. Ez színészi technikám alappillére – és a zenémben is gyakran alkalmazom.” – mondta el erről a színész.

A lemezen klasszikus jazzdarabok is szerepelnek; ilyen a Cantaloupe Island vagy a My Baby Just Cares For Me is. Jeff Goldblum egy végtelenül jó hangulatú, ízléses és kifinomult zeneiségű lemezt hozott össze – szerencsésen megválogatott szólistákkal. A csodás hangú Haley Reinhart mellett feltűnik Till Bronner; a Straighten Up & Fly Right-ban közreműködik Imelda May, sőt, Sarah Silverman ismét megmutatja, hogy nem csak stand-upban erős: ő adja elő ugyanis a Me And My Shadow című klasszikust.

KJJR