Kezdőlap Közlekedés 49+7 ITTAS SOFŐR

49+7 ITTAS SOFŐR

A kecskeméti rendőrök múlt héten 7 ittas sofőrt szűrtek ki a forgalomból.

A múlt héten a Kecskeméti Rendőrkapitányság Közlekedésrendészeti Osztály munkájának eredményeként 49 olyan sofőrrel szemben fejezték be a vizsgálatokat, akik ittas állapotban közlekedtek a tavalyi és idei évben a rendőrkapitányság illetékességi területén.

Ugyancsak az előző héten 7 olyan sofőrt szűrtek ki a forgalomból a megyeszékhelyi rendőrök, akik esetében az alkoholszonda pozitív eredményt mutatott.

Fontos hangsúlyozni, hogy a kialakult tévhitekkel ellentétben már egy pohár szeszes ital elfogyasztása is számít. Az alkohol kis mennyiségben is olyan élettani hatásokat vált ki – észlelési idő növekedése, reflexek tompulása, szemmozgató izmok lassulása -, amelyek a biztonságos közlekedéssel nem egyeztethetőek össze.

Hazánkban zéró tolerancia van érvényben, mely az alkohol fogyasztásának teljes tilalmát jelenti a gépi meghajtású jármű vezetője részére, a gépjármű vezetése előtt és alatt egyaránt. Soha ne üljön ittasan  volán mögé, valamint olyan járműbe sem, melyet láthatóan ittas személy vezet! Ne engedje meg családtagjának, rokonának, barátjának, ismerősének sem, hogy ittas állapotban járművet vezessen!

…hogy mindenki hazaérjen!