Kezdőlap Események Hajós Város is képviseltette magát az Utazás Kiállításon

Hajós Város is képviseltette magát az Utazás Kiállításon

A 2019. február 21. és 24. között megvalósult Utazás Kiállítás belföldi díszvendége Bács-Kiskun megye és Kecskemét volt. A rendezvényt hatalmas munka előzte meg, hiszen a sikeres bemutatkozás érdekében a megye 25 települési önkormányzata és 6 szervezete fogott össze. Erre az eseményre született meg a megye új turisztikai arculata és logója, amellyel közösen jelent meg mindenki a Tourex Kiállításon is.

„Szeretnénk bemutatni a kulturális és természeti értékeinket. A Kiskunsági Nemzeti Parkot, Európa legnagyobb szabadtéri hagyományőrző ünnepét, a Kurultájt, Európa legnagyobb összefüggő pincefaluját, a Hajósi Pincefalut, ezen felül a kiskunhalasi Csipkét, a híres bajai halászlét, a kunszentmiklósi birkapörköltet, a szanki konyakmeggyet, valamint a megyei gasztronómia számos további kincsét.

A megyei összefogás egy hosszú távú együttműködés alapja lehet, ezért terveink között szerepel a többszöri együttes megjelenés is. Közös rendezvénynaptárral, kulturális látnivalóinkkal és különböző fesztiválokkal is készülünk. Hajós a Sváb Sarok részeként a 4 sváb település – Császártöltés, Érsekhalma, Hajós, Nemesnádudvar – bemutatására érkezett. Közös programokkal, és mint a pincefalvak legkiemelkedőbb települései, finom borokkal népszerűsítjük térségünket.

A Hajósi Pincefalu egyedülálló Európában, 1200 présházával, 24 kanyargós utcájával különleges népi építészeti érték. Aki Hajóson jár, mindenképp tekintse meg a Hajósi Barokk Kastélyt és kegytemplomunkat, a csodatévő Szűz Mária szoborral, amelyet még őseink hoztak a 18. század elején Németországból.” – mondta Ginálné Kovács Anett, a Hajósi Zarándokház vezetője.

Az Utazás Kiállítás alkalmából elkészült 5 db, egységes arculatú turisztikai kiadványok a résztvevő települések kihelyezett asztalainál, köztük Hajós Város standjánál is megtekinthetők.