Kezdőlap Hírek Megint rajtavesztettek az illegális hulladéklerakók

Megint rajtavesztettek az illegális hulladéklerakók

Úgy tűnik, hiába minden figyelmeztetés: az illegális hulladéklerakók még a mások kárán tanulva sem értik meg, hogy egyre inkább hiábavaló, és drága próbálkozás Kecskemét zöldterületeit szeméttel elcsúfítani. Ennek ékes példájaként szerdán reggel újabb illegális hulladéklerakót értek tetten a Kecskeméti Városrendészet és a Hírős Polgárőr Egyesület közös akciójával.

A Hírős Polgárőr Egyesület járőröző tagja lett figyelmes 2019. március 6-án 9 óra előtt néhány perccel arra, hogy egy utánfutót húzó sötét színű Volkswagen  Golf típusú személygépkocsi tartózkodik indokolatlanul a Ladánybenei út autópálya felüljáró előtti szakaszán becsatlakozó zsák-közben.

Az utánfutó mellett használt gipszkarton táblák voltak ledobálva, és gipszkarton törmeléket lehetett látni az utánfutón is.

A gépkocsi vezetője tagadta, hogy ő rakta volna le a gipszkarton hulladékot; és mikor a Kecskeméti Városrendészet riasztott közterület-felügyelői a helyszínre érkezve igazoltatták a gépkocsi vezetőjét, nekik is tagadta, hogy illegális hulladékot rakott volna le. Állítása szerint éppen csak a Kullai közi lakásától haladt Méntelek felé.

A közterület-felügyelők a helyszínen a bizonyítékok rögzítése céljából fényképfelvételeket készítettek, majd, az eset felgöngyölítésébe bevontuk a térfigyelő kamerákat ellenőrző kollégákat is.

A térfigyelő kamera felvételeinek alapján 8 óra 41 perctől egyértelműen beazonosítható lett a VW Golf személygépkocsi utánfutóval amint a Petőfiváros felől érkezik a III. Béla körúton és balra fordul. Ekkor az utánfutón még jól láthatóan rajta volt a gipszkarton hulladék, amit negyed óra múlva már illegális hulladékként eldobva találtak meg a polgárőrök és a közterület felügyelők az utánfutó mellett.

Ennek nyomán a szabálysértést elkövető személlyel szemben feljelentést tett a Kecskeméti Városrendészet.