Kezdőlap Események „A cél és az értelem jelen van, az pediglen a magyar bor!”

„A cél és az értelem jelen van, az pediglen a magyar bor!”

A Kecskemét Város és Környéke Termelői Borverseny mai eredményhirdetésén derült ki, hogy mely borok nyerték el a Kecskemét Város Bora díjat idén. A Gedeon Birtok által versenybe küldött Irsai Olivér és a DAMAX Kft. Kövidinkája lett a győztes. ,,A legfontosabb az ember életében, célt és értelmet adni életünknek. A cél és az értelem jelen van, az pediglen a magyar bor!”- mondta Kocsis Pál, a Mathiász János Borrend nagymestere a pénteki díjátadón.


Számos kiváló termelő több borral is részt vett a versenyen, melyen szoros volt a mezőny, ahogy ezt a holtversenyben nyert első helyezés is mutatja. 16 termelő nevezett be idén és 69 minta érkezett tőlük. 8 arany, 24 ezüst és 17 bronzérem született, amelyek jelentős részét a DAMAX Kft., a Gedeon Birtok Kft. és a Dimenzió borászat tudhatta a magáénak. Különdíj átadására is sor került, melyet idén a Dimenzió Borászat vihetett haza.


Kecskemét Város Bora cím elnyeréséért csak olyan borász indulhatott, aki a Termelői Borversenyen jó, vagy kiváló helyezést ért el. Ennek fényében 4 borász 15 mintája került zsűrizésre. Az év folyamán Kecskemét partnerei és vendégei ezekből a borokból kapnak majd ajándékba, így népszerűsítve a várost és a nagyszerű borokat.


Kecskemét 2019-es díjnyertes boraira hamarosan egy újabb komoly megmérettetés is vár, hiszen május 22-én helyben mutatkozhatnak majd be az Országos Borversenyen.